Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«...Δεν έχουμε περιθώρια για “αυταπάτες” και αναμονές για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μέσα στο μαντρί της ΕΕ»

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση την Τρίτη 1η Απρίλη για τη συνεδρίαση 
των υπουργών Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα*

 
To ΠΑΜΕ καλεί όλους  τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση την Τρίτη 1 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια καθώς εκείνη την ημέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα.

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν 
οριστεί στις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία: 

- Στην Κάνιγγος, Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Κεντρικού Τομέα, Λαυρεωτικής, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ
 
- Στην πλ. Βάθης, Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Δυτικού Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Θριασίου - Μεγάρων, Βόρειου Τομέα. 
 
- Στην πλ. Εθνικής Αντίστασης Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων, Νοτίου Τομέα και Πειραιά. 
 
- Στα Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.


Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα "παραμυθιάζουν" τους λαούς για το χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.

Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα».

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ: Συγκεντρώσεις την Κυριακή ενάντια στο 
πολυνομοσχέδιο - Σήμερα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου