Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κρήτη: Ψήφισμα σωματείων ενάντια στη ρίψη των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Απαιτούμε: να μην γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της 
Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί
κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλονΤις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου καταγγέλλουν με ψήφισμα τους σωματεία εργαζομένων της Κρήτης και χαιρετίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι μονό το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους αποτρέψει.

Το ψήφισμα μέχρι τώρα υπογράφουν τα σωματεία:
- Ιδιωτικών υπαλλήλων 
- Εργαζομένων στα τρόφιμα - ποτά 
- Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση 
- Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων 
- Ιατρικών επισκεπτών.
  Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, αναδεικνύεται ένα νέο σε εξέλιξη έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αφορά την προσπάθεια τους να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή μας. 

Μετά την απροκάλυπτη επέμβαση τους με την υποστήριξη των "αντικαθεστωτικών" και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένα νέο έγκλημα με το επιχειρούμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν "πράσινης" ΕΕ.

Στο μείζον αυτό πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση αντί να παρέμβει ενεργά, αρκείται να δηλώσει στη Βουλή (3.2.14) μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών: "Έχουμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας, όσον αφορά τον οριστικό τρόπο καταστροφής των χημικών όπλων και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες". Μαζί με ευχολόγια του τύπου: "Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτή η διαδικασία καταστροφής να μην οδηγήσει σε άλλους κινδύνους". Δηλώσεις, που όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά, αντίθετα, ομολογούν την επικινδυνότητα του απαράδεκτου εγχειρήματος.

Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη - μέλη της να είναι μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική και σήμερα επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

Πάει χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ στον αντικομμουνισμό και 
την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος με τρομονόμους.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας.

Χαιρετίζουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της ρίψης των χημικών στην περιοχή μας, μονό το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους αποτρέψει.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, δηλαδή τις αιτίες των πολέμων και των χημικών και σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα!

Απαιτούμε:
- να μην γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον 
- την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις 
- να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ 
- όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου