Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

«Στην πορεία ανάπτυξης...της ανασυγκρότησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος...θα κριθεί και το ζωτικό ζήτημα της συνολικής ανατροπής της πολιτικής που τσακίζει κάθε χρόνο και περισσότερο το λαό».

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Μαζικά, γενικευμένα χαράτσια 
στις λαϊκές πλάτες το 2014 *
 
 
«Ομοβροντία από νέα μέτρα φορολογικής εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων θα ισχύσουν από το 2014, στο πλαίσιο εφαρμογής του φορολογικού νόμου και των άλλων αποφάσεων της συγκυβέρνησης. 
 
Νέα απογείωση προβλέπεται στους φόρους και τα κάθε είδους χαράτσια για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχομεσαίους αγρότες, στη μικρή ακίνητη περιουσία. 
 
Παράλληλα και στο πλαίσιο της θωράκισης του νομικού οπλοστασίου του αστικού κράτους και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, μόλις πρόσφατα θεσμοθετήθηκαν νέα, εξουθενωτικά πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία συνεχίζουν να σωρεύονται στα κιτάπια της Εφορίας.
 
Μέρος της λεηλασίας έχει ήδη συντελεστεί μέσω της αυξημένης μηνιάτικης παρακράτησης φόρου από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων. Η φορολογική επέλαση θα κλιμακωθεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2014 και που αφορούν στα φετινά εισοδήματα.

Σε εφαρμογή ο νέος, πιο βάρβαρος φορολογικός νόμος
 
Ειδικότερα και με βάση τον ισχύοντα φορολογικό νόμο που 
αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013:... (Συνέχεια (ΕΔΩ)


Η απάντηση των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, στην πολιτική της συγκυβέρνησης και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου»  είναι  το «Κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια», «Καμιά κατάσχεση στα λαϊκά νοικοκυριά».

Η ένταση της φοροληστείας σε βάρος του λαού και το 2014 δείχνει ξεκάθαρα πάνω σε ποια βάση «οικοδομούνται» τα πρωτογενή πλεονάσματα, στην επίτευξη και στη «βιωσιμότητα» των οποίων ορκίζονται τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων. 

Στην πορεία ανάπτυξης της λαϊκής αλληλεγγύης, της ανασυγκρότησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της συγκρότησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, θα κριθεί και το ζωτικό ζήτημα της παρεμπόδισης και ανατροπής των μέτρων καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, της συνολικής ανατροπής της πολιτικής που τσακίζει κάθε χρόνο και περισσότερο το λαό»

*Από τη στήλη "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" του Ριζοσπάστη.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ θα σταματήσουν τη ληστρική φοροεπιδρομή
    ΑΝ ο λαός δεν τους σταματήσει.
    Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε τόσο καλύτερα για εμάς και χειρότερα για αυτούς.
    Καλή αγωνιστική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή