Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

«φύκια για μεταξωτές κορδέλες», η επέκταση της επιδότησης των ανέργων.

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ: Κοροϊδία 
η επέκταση της επιδότησης των ανέργων *


Tην κοροϊδία, όπως την χαρακτηρίζουν, της δήθεν επέκτασης της επιδότησης των μακροχρόνια ανέργων, στηλιτεύουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ανακατανομή των πενιχρών κονδυλίων του ΟΑΕΔ ανάμεσα στους ανέργους, που έτσι και αλλιώς, σε ποσοστό 90%, δεν λαμβάνουν ούτε το τακτικό επίδομα ανεργίας». 

Όπως τονίζεται,  κομπάζουν «η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια στα Μέσα Ενημέρωσης για την επέκταση του επιδόματος που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους μακροχρόνια άνεργους, ύψους 200 ευρώ και στις ηλικίες κάτω των 45 ετών (....) Το ύψος της δαπάνης δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αυτό όταν, στον προϋπολογισμό του 2014, ο ΟΑΕΔ μείωσε τα κονδύλια για τους ανέργους κατά 121 εκατομμύρια ευρώ για το νέο έτος. Σημειώνεται ότι η μείωση των σχετικών κονδυλίων σε σχέση με το 2012 φτάνει τα 362 εκατομμύρια ευρώ». 

Ακόμα επισημαίνεται  ότι «αν και το ηλικιακό όριο των δικαιούχων ανέργων διευρύνεται πλέον από τα 20 έως τα 66 έτη (αντί από 45 έως 65), τίθενται ακόμα πιο περιορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να δικαιούται κάποιος το επίδομα. 

Συγκεκριμένα, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) μειώνεται από τα 12.000 στα 10.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων και συγκρατείται στο ύψος της δαπάνης που προβλέπει η κυβερνητική απόφαση».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται...(ΕΔΩ) 

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε 
διαμέρισμα στο Κορδελιό (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου