Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

«Να καταργηθούν όλα τα διόδια...»

Ο τελώνης των διοδίων και ο φαρισαϊσμός με τα «δώρα αγάπης»*


Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τις τροποποιήσεις των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων που ψήφισε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, εξασφάλισε νέα κέρδη για τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους χαρίζοντάς τους από τη μία δισεκατομμύρια ευρώ «ζεστό» χρήμα και επιβάλλοντας στους πολίτες, από την άλλη, νέα δυσβάσταχτη αύξηση της τιμής των διοδίων ως 62,5%, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» επιχειρεί να παρουσιαστεί ως εταιρεία με «φιλανθρωπικό προφίλ» που δήθεν νοιάζεται για το συνάνθρωπο.
 
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειάς της, ενίσχυσε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών, προσφέροντας το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους άπορους της Κοινότητας του Παντελεήμονα Πιερίας και προμηθεύοντας με είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής το παιδικό χωριό SOS στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα:

- Πήρε για χριστουγεννιάτικο μποναμά από τη συγκυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για τη διακοπή των έργων, ενώ όλο αυτό το διάστημα εισέπραττε κανονικά το χαράτσι των διοδίων.

- Έχει κλείσει κάθε έξοδο από και προς τους οικισμούς του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου με σκοπό να διοχετεύεται όλη η κίνηση των οχημάτων στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, μετωπικά και πλευρικά, για να μην της διαφεύγουν κέρδη.

- Το 2013 αύξησε επιπλέον τα κέρδη της από τα νέα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς αλλά και από τα μετωπικά του Αιγινίου.

- Μέχρι το 2015 θα κατασκευάσει νέα πλευρικά διόδια στον Πλαταμώνα για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της, για να μην περνάει κουνούπι χωρίς να πληρώνει.

- Και βεβαίως σέρνει τους πολίτες (άμεσα ή έμμεσα) στα δικαστήρια γιατί αγωνίζονται για το αυτονόητο: Την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους για τους οποίους έχουν φορολογηθεί και χιλιοπληρώσει.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δίου - Ολύμπου καταγγέλλει ως πρόκληση για το λαό το γεγονός ότι «αυτοί που με το ένα χέρι "κλέβουν" τον ιδρώτα από την τσέπη του λαού, με το άλλο μοιράζουν "για τα μάτια του κόσμου" μερικά "δέματα αγάπης", μέρες που είναι».

Κάνει ξεκάθαρο ότι όσα «δέματα αγάπης» κι αν δώσουν, «δεν πείθουν ότι το μέλλον του εργαζόμενου λαού, του μοναδικού παραγωγού του πλούτου σε αυτή τη χώρα, θα εξαρτάται απ' ό,τι περισσεύει από όλους εκείνους που ληστεύουν τον ιδρώτα του. 

Δεν πείθουν ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος της υποταγής και της ελεημοσύνης, σπρώχνοντάς μας στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι να μη διεκδικούμε ούτε τα αυτονόητα. Δεν αξίζει ούτε σ' εμάς, ούτε στις οικογένειές μας, να γεμίζουμε την κοιλιά μας από τα ψίχουλα που πέφτουν από το "τραπέζι" της πλουτοκρατίας.

Οι "φιλανθρωπίες" πάσης φύσεως σε μέρες γιορτών είναι για το θεαθήναι και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική, ταξική αλληλεγγύη».

Κατάργηση των διοδίων

Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου επισημαίνει ότι τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους και μόλις προχθές, ξαναψήφισαν τις τροποποιήσεις των αποικιοκρατικών συμβάσεων.

«Είναι ψέμα ότι οι εταιρείες πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. 

Το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 - 35 χρόνια)! 

Επομένως, όλα τα μεγάλα έργα ανήκουν στο λαό, είναι λαϊκή περιουσία γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού», τονίζει. 

Και καλεί το λαό να συνεχίσει τον αγώνα για:

«Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις για όλους εκείνους που παλεύουν για να καταργηθούν τα διόδια, αλλά και κάθε δίωξη πρωτοπόρων του λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου