Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

...η όποια ανάπτυξη θα υπάρξει, θα βασιστεί στην εξαθλίωση του λαού και θα προετοιμάσει την επόμενη κρίση.

Ν. Καραθανασόπουλος: Η ανάπτυξη 
θα βασιστεί στην εξαθλίωση του λαού 


Απάντηση στα αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για την «επανεκκίνηση της ανάπτυξης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στην τοποθέτησή του παρομοίασε με τη Σκύλα και τη Χάρυβδη το δίλημμα, αν θα πρέπει να ακούσουμε τις συμβουλές του ΔΝΤ ή της ΕΕ, αν ήταν λάθος ή όχι η συνταγή του μνημονίου, αν θα πρέπει να επιλέξουμε το ευρώ ή τη δραχμή.

Όπως είπε «αυτοί οι προβληματισμοί εντάσσονται στα πλαίσια της διαπάλης που γίνεται μέσα στους κόλπους του κεφαλαίου, της αστικής τάξης». Συμπλήρωσε πως «αυτοί οι προβληματισμοί δεν αφορούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης, δεν αφορούν καθόλου την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι οι άλλοι ομιλητές δεν αμφισβήτησαν το ρόλο των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τον ευρωμονόδρομο, το  αστικό κράτος ως συλλογικό καπιταλιστή και την ανταγωνιστικότητα.

Απαντώντας στα περί «νέου αναπτυξιακού μοντέλου» υπογράμμισε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ανάπτυξη η οποία θα βασιστεί στην εξαθλίωση του λαού και θα προετοιμάσει την επόμενη κρίση. Επίσης ανέφερε ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι που εμποδίζουν την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου