Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«...Η ΕΕ είναι εχθρός των λαών...»

Νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα 
με την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ


«Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει με την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών της διακοινοβουλευτικής διάσκεψης για την "ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση" της ΕΕ και το "Ευρωπαϊκό Εξάμηνο", που οργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετοχή βουλευτών από τα εθνικά κοινοβούλια, είναι ότι και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ θα συνεχιστεί με ένταση η αντιλαϊκή στρατηγική των μονοπωλίων – "Ευρώπη 2020"- με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, μέσα από την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στα κράτη μέλη της. 

Παρά τις προσπάθειές σας, οι λαοί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή βαρβαρότητα που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους. 


Η ΕΕ είναι εχθρός των λαών. 

Η εμβάθυνση της ΟΝΕ θα δυναμώσει περισσότερο όλα τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της ΕΕ. Η Τραπεζική Ένωση πέρα από τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη λεηλασία των λαϊκών αποταμιεύσεων θα διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στους λαούς στα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και ανάμεσα στους εργαζομένους στις περιφέρειες σε κάθε χώρα».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, μιλώντας στην διακοινοβουλευτική διάσκεψη, καθώς και στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, που παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, και Απασχόλησης – Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής...(ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου