Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για την Υγεία, την  Τρίτη, 
4 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια, απευθύνει με 
ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

 
«Μας ληστεύουν για να θησαυρίζουν οι λίγοι - Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας - Πάρτε μέρος στις διαμαρτυρίες στα ΕΟΠΥΥ, στα Κέντρα Υγείας, στα Νοσοκομεία». Αυτό σημειώνεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται: 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Το κόστος για το λαό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο. Επίσης η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% την τελευταία τριετία. 

Ωφελημένοι είναι λίγοι. 

Οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα είναι με συνταγές της ΕΕ, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες.

Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτη. 

Μετά τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και κλινών, η αναμονή στα επείγοντα, η νοσηλεία πάνω στα ράντζα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το φιλότιμο των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά εκατοντάδες και χιλιάδες ασθενών, όταν το κράτος στερεί τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.ά. Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, η βαρβαρότητα θα απογειωθεί!


Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! 

Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! 

Να κλιμακωθούν, να μαζικοποιηθούν πανελλαδικά οι κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων, σωματείων συνταξιούχων, συλλόγων νεολαίας και γυναικών, Λαϊκών Επιτροπών για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.
 
Να πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, 
φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει! 

Μας ληστεύει το κράτος και η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, μας ληστεύει ξανά με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, παρά ένα "βασικό πακέτο παροχών" που δεν φτάνει ούτε για "ζήτω", που γίνεται όλο και πιο φτωχό...(Ολόκληρη η ανακοίνωση (ΕΔΩ)

...ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ - ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου