Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Να μη δεχτούν οι εκπαιδευτικοί να γίνουν προπαγανδιστές των αξιών της ΕΕ

Πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ 
για το πρόγραμμα «Teachers4europe»

 
Πρόταση προς τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ώστε κανείς εκπαιδευτικός να μην αναλάβει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Teachers4europe», καλώντας τους να μη δεχτούν να γίνουν προπαγανδιστές των αξιών της ΕΕ. 

Όπως επισημαίνεται, «αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους αυτή η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ, και των σάπιων αξιών που πρεσβεύει, στα μάτια των μικρών μαθητών».

Στην πρόταση σημειώνεται ότι «το πρόγραμμα αυτό δεν είναι το μοναδικό. Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μπροστά στις ευρωεκλογές, γινόμαστε συνέχεια μάρτυρες τέτοιων προγραμμάτων που στοχεύουν στον εξωραΐσμό της ΕΕ μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και τα σχολικά βιβλία. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Το υπουργείο Παιδείας προσκαλεί εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να επιμορφωθούν στην προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ στο σχολείο μέσα από το πρόγραμμα που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας «Jean Monnet» (που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Αθήνας) με τίτλο «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο»

Σε πολλά Λύκεια συγκεντρώνουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου (που ψηφίζουν στις ευρωεκλογές) και αφιερώνονται πολλές διδακτικές ώρες για να καθαγιαστεί η ΕΕ. Μοιράζουν μάλιστα και εγχειρίδιο της ίδιας της ΕΕ με τίτλο «Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα». 

Πριν λίγο καιρό, το υπουργείο Παιδείας μαζί με την ΕΕ οργάνωσαν φιέστες στα σχολεία, προκειμένου να «τιμήσουν» τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύνθημα της αισχρής αυτής προπαγάνδας στα μυαλά των νέων παιδιών είχε τίτλο «20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε»!

«Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι την ώρα που τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, που πολλοί μαθητές μας δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ίδια ώρα να δαπανώνται τεράστια ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων που σκοπεύουν να εξωραΐσουν την ΕΕ στα μάτια των μαθητών» αναφέρεται επίσης στην πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.  

Διαβάστε εδώ  ολόκληρη την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου