Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το πρόσχημα και πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματα

KENTΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στην ιμπεριαλιστική επέμβαση 
και ο ΟΗΕ με 10.000 κυανόκρανους


Εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες για τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στην καρδιά της μαύρης ηπείρου. Μετά και από το «πράσινο φως» που έδωσε ομόφωνα, το βράδυ της Τρίτης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την ανάπτυξη της αποστολής εκατοντάδων στρατιωτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τώρα συγκεκριμενοποιούνται και τα σχέδια για τη λεγόμενη «ειρηνευτική αποστολή» του ΟΗΕ. 
 
Το πρόσχημα και πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Πέρα από τους περίπου 1.000 στρατιώτες από χώρες της ΕΕ που θα αναπτυχθούν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μέσω του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει και πάλι τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πέρα από τους 5.000 στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) και τους 1.600 Γάλλους στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στην αφρικανική χώρα από τις 5 Δεκέμβρη του 2013, ο ΟΗΕ σχεδιάζει να προχωρήσει και αυτός στη δημιουργία αποστολής τουλάχιστον 10.000 κυανοκράνων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου πρέσβη στον ΟΗΕ Ζεράρ Αρό, οι 5.000 στρατιώτες της ΑΕ, παρότι σχεδιάζεται να αυξηθούν κατά 1.000 ως το Μάρτη, θεωρούνται «πολύ λίγοι», για να σταματήσουν αποτελεσματικά οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες χριστιανών και ισλαμιστών. 

Προωθείται έτσι σχέδιο για την ανάπτυξη τουλάχιστον 10.000 
κυανοκράνων του ΟΗΕ, ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις. 

Στόχος, υποτίθεται, να επιβληθεί μία φαινομενικά «έννομη τάξη» σε μία από τις φτωχότερες χώρες της υφηλίου με τεράστιο, αλλά ανεκμετάλλευτο, ορυκτό πλούτο που είναι και ο «μαγνήτης της ευαισθησίας» μονοπωλιακών ομίλων από όλο τον κόσμο, όπως άλλωστε και όλη η Αφρική.

Tο Σάββατο, μάλιστα, στην έδρα της ΑΕ, στην Αντίς Αμπέμπα, Αφρικανοί και Δυτικοί διπλωμάτες θα πραγματοποιήσουν ειδική Σύνοδο με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 500.000.000 δολαρίων για την ενίσχυση της αφρικανικής αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΜISCA).

Από τη στήλη "ΔΙΕΘΝΗ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου