Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«...Ο μόνος «αλάθητος πολλαπλασιαστής» είναι ο πολλαπλασιαστής των κερδών της πλουτοκρατίας»

«Επιχείρηση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων είναι σε εξέλιξη σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ με στόχευση τις ευρωεκλογές του Μάη 2014»


 Άρθρο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ*

Σε φιάσκο εξελίσσεται η προπαγανδιστική εκστρατεία της ΕΕ, ενόψει των εκλογών του Μάη 2014, με επίκεντρο την Έκθεση που ετοιμάζει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με το «ρόλο και τις δράσεις της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στις χώρες της Ευρωζώνης με πρόγραμμα» (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος), μετά και την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Γενάρη 2014...
  
...Η αστική τάξη, τα ευρωενωσιακά όργανα, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου ανησυχούν για την ογκούμενη αγανάκτηση και οργή ευρύτερων εργατικών - λαϊκών τμημάτων απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που με ενιαία στρατηγική σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ σε όλα τα κράτη - μέλη της, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μονοπωλιακή κερδοφορία. 

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται για το ενδεχόμενο η απαξίωση αυτή της ΕΕ να αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των επερχόμενων ευρωεκλογών. Γι' αυτό και προετοιμάζουν μπαράζ προπαγανδιστικών πυροτεχνημάτων, με στόχο να εξωραΐσουν το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, να αναστηλώσουν το καταρρακωμένο κύρος του Ευρωκοινοβουλίου, που πρωτοστατεί στην αντιλαϊκή επίθεση...

...Τα σχέδια των εκθέσεων που παρουσίασαν στις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης στις 17-12-2013 (2013/2277 ΙΝΙ) και 10-12-2013 αντίστοιχα είναι αποκαλυπτικά. Συσκοτίζουν το χαρακτήρα της κρίσης ως καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, επιστρατεύοντας τα χρεοκοπημένα αστικά και οπορτουνιστικά ιδεολογήματα...

...Η πολιτική και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που επιβλήθηκαν μόνο σε ένα οικονομικό «μοντέλο» ανταποκρίνονται. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα.

Η μοναδική ανάγκη που καθοδηγεί την αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, κι όχι μόνο σ' αυτά που έχουν υπογράψει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, είναι η μείωση στο κατώτερο σημείο της τιμής της εργατικής δύναμης, για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών.  

Ο μόνος «αλάθητος πολλαπλασιαστής» των καπιταλιστών και των ενώσεών τους είναι ο πολλαπλασιαστής των κερδών της πλουτοκρατίας και της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων...


...Το συμπέρασμα 

Τα ευρωενωσιακά επιτελεία, τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, από διαφορετικούς δρόμους οδηγούν στις ίδιες στοχεύσεις, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. 

Επιδιώκουν να αθωώσουν τα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και την αστική τάξη στα κράτη - μέλη της για την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, παρουσιάζοντας την τρόικα ως υπεύθυνη για όλα τα δεινά. Να την εμφανίσουν ως ένα «εξωθεσμικό» όργανο, ένα «λάθος» που έκανε η ΕΕ. Να εμφανίσουν το Ευρωκοινοβούλιο από αντιδραστικό, αντιλαϊκό εργαλείο, που ξεπλένει τις αντιλαϊκές πολιτικές και προωθεί ενεργά την εφαρμογή τους, σε δήθεν «δημοκρατικό όργανο» που βρίσκεται «κοντά στον πολίτη». 

Να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να εγκλωβίσουν και να χειραγωγήσουν λαϊκές δυνάμεις και ριζοσπαστικές τάσεις. Να παρουσιάσουν ότι η ΕΕ «δεν είναι τέλεια», όμως είναι η «μόνη λύση», ο «μόνος δρόμος» για τους λαούς. Ότι μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζουν βάσανα και φτώχεια, αλλά ότι έξω από την ΕΕ θα είναι χειρότερα. 

Να σπέρνουν την αυταπάτη και το ψέμα ότι με διαφορετικό 
μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα κράτη - μέλη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, μέσα από την ίδια τη σκληρή εμπειρία τους. Η ΕΕ είναι όργανο των μονοπωλίων. Φιλολαϊκή δε γίνεται. Μόνο πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή μπορεί να γίνεται. 

Μονόδρομος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης της, για να αποτινάξουν τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία.

  *Όλόκληρο το άρθρο στη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου