Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν βουλευτικές εκλογές...»

 
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Καβγάς για το 
«πάπλωμα» με το βλέμμα στις κάλπες
 
 Σε νέα επίπεδα απογείωσαν την αποπροσανατολιστική και ανούσια για το λαό αντιπαράθεσή τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, συσκοτίζοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση και το διαγκωνισμό τους για το μείγμα διαχείρισης που θα μπορέσει να διαμορφώσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την καπιταλιστική ανάκαμψη, εντός της ΕΕ και με εξασφάλιση «κοινωνικής συνοχής» και «πολιτικής σταθερότητας».
 
Ενόψει των ευρωεκλογών, των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση και ενδεχομένως βουλευτικών εκλογών, ο «σκυλοκαβγάς» του νέου δικομματισμού κλιμακώνεται, υπηρετώντας το στόχο του λαϊκού αποπροσανατολισμού και της χειραγώγησης του λαού σε επιλογές ανώδυνες για την αστική τάξη...
 
...Φήμες για τριπλές εκλογές
 

Στο μεταξύ, εντείνεται η φιλολογία για το αν θα στηθεί τώρα και τρίτη κάλπη μαζί με αυτές για το Ευρωκοινοβούλιο και την Τοπική Διοίκηση ή το 2015, εφόσον ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βρουν στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν αποκλείουν τριπλές εκλογές στις 25 Μάη με τους υποστηρικτές μιας τέτοιας κίνησης να προβάλλουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, πολύ περισσότερο αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει κεφάλι απ' τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και τοπικοδιοικητικές εκλογές του Μάη και τη δυσκολία υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη σχεδιαστεί.

Στο μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, μάλλον προσπαθούν 
να ξορκίσουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, φοβούμενοι τα χειρότερα. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»: «Σχετικά με αυτό που αναφέρετε για το ενδεχόμενο εκλογών. Από την επόμενη μέρα σχηματισμού κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2012 ακούμε για μια κυβέρνηση που καταρρέει και για μια ανατροπή που έρχεται. Ούτε η κυβέρνηση κατέρρευσε ούτε η ανατροπή ήρθε. Η εκλογολογία δεν έχει καμία χρησιμότητα εκτός της δημοσιογραφικής».


  
Πρόωρες εκλογές, ακόμα και μέσα στο 2014, φαίνεται να «βλέπει» και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «real fm» είπε: «Δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πάμε σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014, ανεξάρτητα από το εάν θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο αστικό Τύπο, πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θεωρείται από τους πιστωτές της χώρας αρνητική εξέλιξη, καθώς φοβούνται μην «εξοκείλει» η χώρα από τη δημοσιονομική πολιτική που από κοινού έχουν χαράξει στο πλαίσιο και της ΕΕ. Αυτό φέρεται να διεμήνυσε στους Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Στάινμάγερ που επισκέφτηκε πρόσφατα την Αθήνα.

Σημειωτέον, ο πρωθυπουργός διακήρυττε το προηγούμενο διάστημα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες, έφτασε να υποστηρίζει ότι θα κάνει τα πάντα για να γίνουν οι εκλογές το 2016, και μόλις την περασμένη Παρασκευή είπε -απευθυνόμενος ουσιαστικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον εκλέξει Βουλή με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ»: «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν (σ.σ.: βουλευτικές εκλογές) το 2015. Εκείνος που θα τις επιδιώξει, θα έχει και την πολιτική ευθύνη».

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου