Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"Αυτή είναι η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Μια τάξη κηφήνων και παρασίτων"

Το "Τρίο Μνημόνιο"

Χτες ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή, είπε, «μπορεί η αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει τους Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμισι χρόνια; Η αριστερά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα; Δεν έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη και ταλαιπωρούν αφάνταστα εκατομμύρια συμπολίτες τους; Η αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους; Όπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται;».

Είπε ακόμα ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Σαμαράς στην ομιλία του: «Υπάρχει και μια σοβαρή διαφορά μεταξύ μας (...) Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της. Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά, υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει! Εμείς υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, αλλά υπέρτατη αξία μας είναι το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον της πατρίδας μας. Μεγάλο μέρος της αριστεράς υπερασπίζεται ακόμα τις ιδεοληψίες της».

και από κοντά οι άλλοι δύο, του "τρίο μνημόνιο".

Ο
πρώτος του τρίο, ο με δική του δήλωση, μελλοντικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος είπε : «επιτέλους ο Α. Σαμαράς στρέφεται κατά της παραδοσιακής αριστεράς υιοθετώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ», φτάνοντας μέχρι το σημείο να πει ότι η πολιτική που προτείνει το ΚΚΕ είναι «ανεύθυνη, αντιλαϊκή και καταστροφική», είναι «ζοφερή και αδιέξοδη πρόταση που οδηγεί σε υποβάθμιση και καταστροφή»!

Ενώ, ο τρίτος, του τρίο μνημόνιο, ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης εμφανώς ικανοποιημένος, επαίνεσε τον πρόεδρο της ΝΔ που ήρθε να «εγκαλέσει επιτέλους την αριστερά».*

"Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται".
Τους ακούς να παραληρούν, και σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Η αστική τάξη και το οικονομικό σύστημα που την γέννησε, τάχουν παίξει. Δεν είναι μόνο, ότι υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού, ότι δηλαδή τον θεωρούν νήπιο, πολιτικά καθυστερημένο, με τα όσα λένε, αλλά, λίγο αν προσέξεις, δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση, τον καθιστούν και υπεύθυνο για την καταλήστευσή του, από την τάξη τους, και βεβαίως, αφού είναι υπεύθυνος της καταλήστευσής του, πρέπει να πληρώσει και τις συνέπειες της ληστείας. Αυτή είναι η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Μια τάξη κηφήνων και παρασίτων, που δεν διστάζουν, να παραλογίζονται φανερά και ξετσίπωτα, προκειμένου να δώσουν εξετάσεις στους προστάτες τους, προκειμένου να συνεχιστεί, ο σφετερισμός του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου. Η λύση είναι μία. Ο λαός, πρέπει να τους πάρει τα μέτρα.

* "ΑντιΚΚΕ οχετός για να χτυπήσουν το λαό" ΕΔΩ
Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου