Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση"


"Είπε ο Α. Σαμαράς σε προχτεσινή κομματική εκδήλωση της ΝΔ: «Άμεση προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές, για να υπάρξει ομαλότητα στον τόπο. Οι εκλογές λειτουργούν απελευθερωτικά και καταπραϋντικά. Απελευθερωτικά για το λαό και τους ανθρώπους. Μετά το PSI θα γίνουν άμεσα εκλογές σε κλίμα ομαλότητας και για να αποκατασταθεί πλήρως το δικαίωμα της ελπίδας στον ελληνικό λαό. Διαφορετικά θα πάμε σε ακυβερνησία. Προϋπόθεση για να αρχίσουμε και πάλι να ελπίζουμε είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή με λαϊκή εντολή δυνατή, με λαϊκή δηλαδή νομιμοποίηση, δημοκρατική νομιμοποίηση».

Τι τις θέλει τις εκλογές η ΝΔ; Για να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, πριν αυτή ριζοσπαστικοποιηθεί και απειλήσει τη σταθερότητα του αστικού συστήματος, την οποία ο Σαμαράς ταυτίζει με την ακυβερνησία. Λέει, μάλιστα, ότι με τις εκλογές θα αποκτήσει νομιμοποίηση η επόμενη κυβέρνηση να κάνει αυτά ακριβώς που κάνει και η σημερινή. Να εφαρμόσει δηλαδή τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα. Ο Σαμαράς δίνει ένα πρώτο δείγμα για την προπαγάνδα που θα φουντώσει στην προεκλογική περίοδο, όποτε κι αν αυτή έρθει. Τα αστικά κόμματα θα λένε στο λαό ότι η κάλπη πρέπει πάση θυσία να βγάλει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα, απειλώντας με χάος αν ο λαός επιλέξει διαφορετικά και τους μαυρίσει.

Εκλογές για να διασωθεί η «κοινωνική συνοχή» ζητάει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται έτσι φανερό ότι τα κόμματα που βάζουν ζήτημα εκλογών, δεν το κάνουν όλα για τον ίδιο λόγο. Τα αστικά κόμματα και οι οπορτουνιστές βλέπουν την κάλπη σαν καθαρτήριο του συστήματος που μαυρίζει την ψυχή του λαού ή σαν ευκαιρία για εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, προσδοκώντας οι δεύτεροι να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στη διαχείριση.

Το ΚΚΕ λέει εκλογές για να προστεθεί η ψήφος στα όπλα που διαθέτει ο λαός ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της. Να αξιοποιήσει την κάλπη για να τους πατώσει στην κυριολεξία και με ενισχυμένο ΚΚΕ να κλιμακώσει από καλύτερες θέσεις την πάλη του, να δυσκολέψει την προσπάθειά τους να ενσωματώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με μακιγιάρισμα του πολιτικού συστήματος, να κάνει βήματα στην ενίσχυση της ταξικής πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων".*

Σύμφωνοι. Το ζήτημα όμως έχει να κάνει και με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Γιατί είναι άλλο οι εκλογές να γίνουν όποτε το θελήσουν, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους, και άλλο, τις εκλογές να τις επιβάλει ο λαός, ορίζοντας ο ίδιος και την ημερομηνία των εκλογών.

Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τις επιλογές και τα μέτρα που παίρνει η τάξη των εκμεταλλευτών...καταλαβαίνει πολύ καλά, επειδή ακριβώς βιώνει τη σημερινή πραγματικότητα, ότι όχι μόνο οι χιλιάδες των άνεργων, αλλά και όσοι ακόμα έχουν ένα μεροκάματο, δεν ξέρουν πλέον τι μέρα τους ξημερώνει. Γιαυτό, κανένα περιθώριο ελιγμών στους εκμεταλλευτές. Να μη βρουν καμία ευκαιρία χειραγώγησης, ή ελεγχόμενης από μέρους τους, εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Αντίθετα, η λαϊκή οργή να μετασχηματιστεί σε δύναμη ανατροπής και δημιουργίας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Κι αν ακόμα, στη χειρότερη των περιπτώσεων, ισχύσει η φρεναπάτη του Σαμαρά, που λέει, ότι "με τις εκλογές, θα αποκτήσει νομιμοποίηση η επόμενη κυβέρνηση (η δική του βεβαίως, όπως νομίζει) να κάνει αυτά ακριβώς που κάνει και η σημερινή", απλά, η τάξη των σφετεριστών του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, θα έχει κάψει άλλο ένα από τα τελευταία, κοινοβουλευτικά χαρτιά της.

Ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση. Αναδεικνύοντας και στηρίζοντας την κυβέρνηση εκείνη που θα πραγματοποιήσει, με τη συμμετοχή του λαού, της δεσμεύσεις της, που θα φανεί αντάξια των προσδοκιών του. Ο ελληνικός λαός, δεν είναι μόνος του. Γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι αποκλειστική υπόθεση της Ελλάδας, αλλά όλων των λαών του κόσμου. Το επιβεβαίωσαν σήμερα οι λαοί της Ευρώπης και της Αμερικής, με το ηχηρό τους μήνυμα

"Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου. Είμαστε όλοι Έλληνες"


Οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις πρέπει, προτού ο λαός φτάσει σε κατάσταση εξαθλίωσης, να τελειώνουν με τις πολιτικές επιδιώξεις των τραπεζοβιομηχάνων. Τώρα. Να επιβάλλει, μέσα από μια στοχευμένη κινηματική διαδικασία, όπου και θα διαμορφωθεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα στη βάση των λαϊκών συμφερόντων - έχει δημοσιευτεί τέτοιο σχέδιο - ακόμα και την ημερομηνία των γενικών εκλογών.

Ο λαός πρέπει και μπορεί τώρα να πάρει το μέλλον του, στα δικά του χέρια.

* "Θέλουν κάλπη κάθαρσης και εκτόνωσης" ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. den bare8ikate na tin peftete anandra sto syriza;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ανώνυμε, το να χαρακτηρίζεις ανανδρία, το δικαίωμα ή για να το πω καλύτερα, την υποχρέωση που έχει ο καθ' ένας, πόσο μάλλον οι συλλογικότητες, να κάνει κριτική στα λεγόμενα και στις πράξεις των κομμάτων, προσωπικά το θεωρώ σαν ένα ιδιόμορφο τρόπο λογοκρισίας. Για κάθε τι που λέγεται ή γίνεται στη σημερινή συγκυρία απαιτείται μεγάλη υπευθυνότητα. Να ξέρεις πάντως, στην πολιτική διόρθωση χωρίς κριτική δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή