Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Να μην ξεγελαστεί κανείς"

Όλοι αύριο στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια,
στο αγωνιστικό ραντεβού του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.


Νίκη!
Η εργατική τάξη θα κρεμαστεί με μεταξωτό σχοινί!

Το ανακοίνωσαν με χαρά τα αστικά κανάλια περιμένοντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ. «Δέχτηκαν - είπε συγκινημένη η εκφωνήτρια - να μαλακώσουν τους τόνους». «Είδαμε τους κυρίους Παπαδήμο, Βενιζέλο να συζητούν με την κυρία Λαγκάρντ σε φιλικό κλίμα», συμπλήρωνε.

Σωστοί, μια παρέα είναι, μια τάξη είναι. Λίγο το 'χεις να έχουν καταφέρει να τσακίσουν ένα λαό με μια υπογραφή; Γιατί να μη συζητούν σε φιλικό κλίμα; Δε νιώθουν ακόμα την ανάσα του ταξικού τους αντίπαλου στο σβέρκο.... *«Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εκπρόσωποι της δικτατορίας των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αποφάσισαν μια προσωρινή, κατά πάσα
πιθανότητα, συμφωνία, της ελεγχόμενης και μη άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Η ζωή του λαού σα συνέπεια και αυτής της συμφωνίας, κυριολεκτικά θα γίνει κόλαση ή να το πούμε καλύτερα, μια νέα κόλαση τον περιμένει.

Λέμε ότι είναι προσωρινή συμφωνία, γιατί όλες αυτές οι συμφωνίες που γίνονται ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη καθορίζονται και από την εξέλιξη της κρίσης. Όλα δείχνουν ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει και επομένως, αυτοί που λένε στον ελληνικό λαό ότι «ξέρετε θα παραμείνουμε χρεοκοπημένοι στο ευρώ» δε λένε όλη την αλήθεια...
»**

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου και το Γιούρογκρουπ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η θέση του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει ό,τι θυσίες απαιτούνται για να μείνει η χώρα στην ΕΕ, εκφράζει την επιθυμία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Αν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το αποδεχτούν είναι σαν να υπογράφουν την καταδίκη τους. Για να βγει ο λαός από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία πρέπει να απαντήσει: Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία σας, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων. Μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Γιαυτό, "ας μην ξεγελαστεί κανείς από το καινούριο γαϊτανάκι των εκβιασμών. Τα δεδομένα παραμένουν: Ολες οι αντεργατικές ρυθμίσεις είναι νόμος. Κι αυτό σημαίνει ότι μέσα ή έξω από το ευρώ, με δάνειο ή χωρίς δάνειο, με αυτήν ή την άλλη αστική κυβέρνηση, οι βιομήχανοι έχουν ήδη εργάτες με 400 και 500 ευρώ. Εχουν, δηλαδή, μειώσει στο μισό τους μισθούς. Η ζωή για την εργατική τάξη θα κυλά πρωτόγνωρα όλο και πιο σκληρά. Και είναι αυταπάτη τεραστίου μεγέθους να ελπίζει κάποιος ότι αρκούν πια μικροί αγώνες για μεγάλες ανατροπές. Η εργατική τάξη έχει απέναντι πια πεντακάθαρα σχεδόν το σύνολο του αστικού οπλοστασίου.

Για να το αντιμετωπίσει πρέπει να αντιπαρατάξει το σύνολο των δικών της δυνάμεων με μια στρατηγική ικανή να πάει ως το τέλος τη μάχη. Τέτοια στρατηγική διαθέτει μόνο το ΚΚΕ. Που απέναντι στις κλάψες των αστών, καλεί την εργατική τάξη να εντείνει την οργάνωσή της, τις προσπάθειες για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που κόντρα στη δικτατορία των μονοπωλίων θα έχει στόχο τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Εγγύηση για μια τέτοια πορεία είναι η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ. Κάθε άλλη λύση μετατρέπει τα θύματα σε αυτόχειρες" ***

Όλοι αύριο στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια, στο αγωνιστικό ραντεβού του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

* "Με απαιτητικότητα στα πλάνα μας" ΕΔΩ

** Συνέντυξη τύπου, της ΓΓ τυο ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις αποφάσεις του Eurogroup ΕΔΩ

*** "Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση" ΕΔΩ

1 σχόλιο: