Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

"Μια εικόνα χίλιες λέξεις"

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Κάλεσμα του ΚΚΕ

«Καλούμε το λαό να μετατρέψει κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε πολυκατάστημα, κάθε Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολείο σε άπαρτο κάστρο των εργαζομένων, όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία, ώστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξετυλιχτεί το κουβάρι προς τα εμπρός.

-- Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να μετατρέψουν σε θύματα τους καπιταλιστές και εκείνο το τμήμα των μεσαίων στρωμάτων που έχουν συμφέρον από τη συνεργασία με τα μονοπώλια. Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο.

-- Να πληρώσουν ακριβά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι καπιταλιστές που ευθύνονται για την κρίση και το χρέος που είναι όλο δικό τους. Να παραμερίσουν τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, είναι δήμιοι του λαού, συνεργοί των βιομηχάνων.

Η μάχη κρίνεται σε κάθε τόπο δουλειάς, στον κλάδο, εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος που πρέπει με τον ασταμάτητο πολιτικό αγώνα να ηττηθεί. Ο αγώνας θα είναι συνεχής, με εναλλαγές μορφών πάλης, εργατικός, λαϊκός και μόνο τέτοιος. Μαχητικός και ανυποχώρητος, με επαγρύπνηση παντού απέναντι στην προβοκάτσια, στην υπονόμευση, στην κρατική και εργοδοτική καταστολή»

Μπορούμε να τους ρίξουμε*

Μέχρι χτες το βράδυ οι βουλευτές των αστικών κομμάτων που - έστω και με τις όποιες αιτιολογήσεις - είχαν δηλώσει ότι δε θα ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση ήταν λιγότεροι απ' όσους απαιτούνται για να μην περάσει από τη Βουλή. Δηλαδή η κυβέρνηση εμφανιζόταν να έχει κάτι περισσότερο από δυο εκατοντάδες βουλευτές πρόθυμους να ψηφίσουν τη σύμβαση που γυρνά την εργατική τάξη πίσω στα χρόνια που τ' αφεντικά κοίταγαν τους εργάτες στα δόντια - σαν να 'τανε μουλάρια - κι ανάλογα τους έπαιρναν στη δουλειά.

Ολοι αυτοί πρέπει, μέχρι να φτάσουν στη βουλή για να ψηφίσουν, να έχουν νιώσει την αγανακτισμένη ανάσα των ψηφοφόρων τους στο σβέρκο τους. Πρέπει να τους έχει γίνει καθαρό, από τους ίδιους εκείνους που στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα, ότι αυτή τη φορά δε θα βρουν μόνο κλειστό το δρόμο για το χωριό ή τη γειτονιά... Πρέπει να τους έχει γίνει ακόμα πιο καθαρό ότι αυτή η μάχη δε σταματά με την ψήφιση της δανειακής σύμβασης από τη βουλή. Οτι αυτή η μάχη πια είναι μια κεντρική μάχη του ταξικού πολέμου που είναι σ' εξέλιξη, με έκβαση που θα κριθεί στους συσχετισμούς.

* Μπορούμε να τους ρίξουμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου