Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δημ. Κουτσούμπας "...βασικός ένοχος είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης"

O «902.gr» αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.


 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αποψινή ομιλία του στη Λάρισα
 αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ :

«Ο Πρωθυπουργός σε αποψινή ομιλία του προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς καμία συναίσθηση, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη των κυβερνήσεων που συμμετείχε το κόμμα του, η ΝΔ και ο ίδιος, για την τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που έχει συντελεστεί, με πρώτη απ' όλες την εργατική δύναμη, αλλά και την καταστροφή πολλών μικρών επιχειρήσεων, οδηγώντας στην ανεργία και τη χρεοκοπία χιλιάδες εργαζόμενους.

Προσπάθησε, έκανε κάθε προσπάθεια, να κρύψει ότι ο βασικός ένοχος είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της καπιταλιστικής κερδοφορίας των λίγων που ο ίδιος και το κόμμα του υπηρετούν. Έκανε διάφορες ακροβασίες ανακαλύπτοντας πότε ότι φταίει ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε στον 20ο αιώνα, πότε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ειδικότερα στην ΕΡΤ, πότε ότι φταίνε οι συντεχνίες, τα προνόμια. Όμως γέννημα - θρέμμα του συστήματος που υπηρετεί αυτός και οι όμοιοί του, είναι ο στρεβλός δημόσιος καπιταλιστικός τομέας, που δήθεν καταγγέλλει. 

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Ελλάδας, να παλέψουν για άλλο δημόσιο τομέα, χωρίς επιχειρηματίες, χωρίς μονοπώλια με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, για την εργατική λαϊκή εξουσία, όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του».

Όλη Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα στη  Λάρισα (ΕΔΩ - video)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου