Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ



FREE MARKET

''Οι κινητοποιήσεις, αναταραχές και βιαιότητες υποκινούνται από εκείνους που για δικό τους όφελος θέλουν να συντηρούν τις παθογένειες που έκαναν την Ελλάδα ζητιάνο στις διεθνείς αγορές''. Μ 'αυτά τα λόγια επιτέθηκε εναντίον απεργών και διαδηλωτών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος, και συνέχισε λέγοντας, ''ευτυχώς υπάρχει η Ελλάδα που μοχθεί, δημιουργεί και παράγει με την αξία της, που δεν χωρά στα κρατικά επιδόματα και τις κομματικές αργομισθίες....''
Το ποιοι λήστεψαν τα κρατικά ταμεία, ποιοι βρίσκονται πίσω από τις αναταραχές
και τις βιαιότητες, και ποιοι υποκινούν κάθε μορφής προκλήσεις ενάντια στις

ειρηνικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, το γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά. Θα δεχτούμε όμως ότι οι κινητοποιήσεις ''υποκινούνται από τους εργαζόμενους, δηλαδή από ''εκείνους που για δικό τους όφελος'' προσπαθούν να αποκρούσουν τα μέτρα, που με υπόδειξη των τραπεζοβιομηχάνων, εννοείται και του ΣΕΒ, παίρνει το πολιτικό προσωπικό τους, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, της ΝΔ χθες. Και ''ευτυχώς (που) υπάρχει η Ελλάδα που μοχθεί, δημιουργεί και παράγει με την αξία της'', και που δεν τους έχει ανάγκη, γιατί αυτοί είναι και το ξέρουν, το πραγματικό βάρος στην Ελληνική κοινωνία, αυτοί και οι ακολουθία τους. Γιατί αυτοί είναι ακριβώς, οι προκλητικά αργόμισθοι, σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.
Και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε κατά γράμμα με το σχολιασμό που κάνει το ΚΚΕ, σ' αυτή τη συντονισμένη επίθεση των εκμεταλλευτών, ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Λέει το ΚΚΕ: ''Παπανδρέου, ΣΕΒ, και Αlfa bank, επιτέθηκαν σήμερα εναντίον των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και απεργιών, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Έδειξαν συντονισμένα ότι οι εχθροί της εργατικής τάξης και του λαού είναι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι αποφασιστική''. Αυτό είναι.
Λοιπόν οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.
Η εργατική τάξη ξυπνά, τσιτώνεται, ξεμουδιάζει.
Ξεκίνησε η Ά ν ο ι ξ η...



5 σχόλια:

  1. Η εργατική τάξη ξυπνά, τσιτώνεται, ξεμουδιάζει
    κι οι εργατονταβατζήδες την πουλούν πάντα με χάρη και με νάζι.
    Αγαπητε crousma δεν είναι ανάγκη να παίρνεις θέση στο πλευρό αυτών των απατεώνων π[ου παριστάνουν τους κουμουνιστές και τους αριστερούς.
    Οι τύποι είναι τελείως της πλάκας. Έχουν φτιάξει το μαντρί και εκβιάζουν με τις κινητοποίησεις, πάντα στο όνομα της εργατικής τάξης, δεξιά και αριστερά και είναι πάντα σε εγρήγορση για να μαντρώσουν κάθε άνθρωπο που θα επιδιώξει την ελευθερία του. Δεν είναι ξεπουλημένοι είναι οι ίδιοι "το κόλπο".
    Μακρια και όξω!
    (και με άθλιες αφίσες, μάλιστα φτηνιάρικες που σημαίνει ότι τα λεφτά που θα δίναν στον γραφίστα και που "τα παίρνουν" από "τους καπιτάλες" τα καβατζώνουν για να τρώνε με χρυσές κουτάλες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σχετικά νέο το παραμύθι που κυκλοφορεί, ότι δηλαδή οι κομουνιστές, οι αριστεροί γενικότερα κατέστρεψαν την Ελλάδα με τις κινητοποιήσεις τους. Από που άραγε και πότε?
    Η Ελλάδα αναπτύχθηκε βιομηχανικά το 50-70, όταν δηλαδή όλοι οι υποτιθέμενοι καταστροφείς της Ελλάδας ήταν στις φυλακές. Η μήπως κι αυτό το ξεχνάμε.
    Την Ελλάδα την κατάστρεψε η απληστία των βιομηχάνων και η κακοδιαχείριση και η κλεψιά που έγινε εις βάρος των αιώνιων θυμάτων. Των εργατών. Όσων δηλαδή δεν ήταν στις φυλακές και όσων τα κοινωνικά φρονήματα τους επέτρεπαν να βρουν δουλειά Δασκαλόπουλε έ Δασκαλόπουλε.
    Όλοι στους δρόμους.
    Μακριά από τα μαντρια.
    Περικυκλώστε τους πριν σας περικυκλώσουν.
    Μάθετε τον εχθρό σας.
    Προσοχή στους ρουφιάνους αλλά και στους αριστερούς τσοπάνηδες.(είναι το ίδιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρούσμα μας δουλεύεις? "οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα"
    Πολύ αστείο, ειδικά αν έχουν μπροστάρηδες το ΚΚΕ που συμφωνείς κι όλας.

    Αντε ρε παιδιά εργαζόμενα με χαρά και αισιοδοξία και τόλμη και αποφασιστικότητα, με τις γροθιές υψωμένες και ενάντια στην αντιλαική και αντεθνική πολιτική της Μεταξικής δικτατορίας εεεε λάθος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μας υποδουλώνει στον Χίτλ... εεε ... στα μονοπώλια ήθελα να πω ε....

    Παρεμπιπτόντως να πω στον νεοσετ ότι να αφήσει τα υπονοούμενα στην άκρη. Το Κόμμα τις πούλησε τις μετοχές και τώρα κάνει και ερωτήσεις στην βουλή σχετικά με το κατα πόσο είναι νόμιμες οι απολύσεις στην εν λόγω εταιρία. Για γέλια και για κλαματα κρούσμα το κόμμα που μάλιστα "δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις", και πως να μην συμφωνήσεις αφού στα λόγια είναι πρώτοι, και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ που ειρωνεύεσαι είναι από τους καλύτερους μαθητές του κόμματος και είναι δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω συμφωνώ με το Κρούσμα
    Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι αποφασιστική.
    Το θέμα είναι να χτυπηθεί η αδικία που συνεχώς αυξάνει.
    Μπράβο Κρούσμα!
    Δεν με ενδιαφέρει το καθοδηγητικό όργανο της αντίδρασης στην αδικία αλλά η αντίδραση. τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Όσοι σχολιάζουν το καθοδηγητικό όργανο, την ιστορία του τις ρεμούλες του κτλ. απλά μπερδεύουν και καθυστερούν την δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου σχετικοάσχετε,έχεις ακούσει ποτέ για διαπλοκή.
    Είναι δυνατόν να έχεις καθοδηγητικό όργανο αυτόν που θέλεις να χτυπήσει η αντίδρασή σου στην αδικία?
    Δεν θα φτάσεις ποτέ στο υπογράφω.
    Δι-Α-πλο-κη.
    Σκέψου και μην πιάνεσαι κορόιδο. Το παραμύθι του "καθοδηγητικού οργάνου". Είναι στο κόλπο. Ξύπνα


    Είναι δυνατόν να ψηφίζει ένα κόμμα για τον κατώτατο βασικό μισθό των τυπογράφων ενώ έχει στην ιδιοκτησία του την μεγαλύτερη τυπογραφική επιχείρηση της ελλάδας?
    Δεν σε υποψιάζει ότι είναι το μόνο κόμμα κανάλι εφημερίδα και σταθμό στην ιδιοκτησία του?
    (πρόσεξε ξέρω τι σκέφτεσαι αλλά, άλλο ο έλεγχος άλλο η ιδιοκτησία)
    Δες κι εδώ http://typografeio.blogspot.com/2010/03/blog-post_5712.html και μετά τα ξαναλέμε για την αδικία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή