Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Οι κοινωνικοί εταίροι

Το ''καινοτόμο'' συνδικαλιστικό μέτωπο

Με ομιλία του προέδρου κ. Γ. Παναγόπουλου ξεκίνησε χθες το απόγευμα στη Χαλκιδική το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την στοχοπροσδιορισμένη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είπε πως αυτή ''δεν άντεξε στις πιέσεις και τα θέλω των αγορών'' ( και την βαθιά συγκίνηση που της προκάλεσαν τα σκληρά αλλά δίκαια μέτρα που πήρε και κατέληξε στην εντατική.
'Ολο αυτό δεν σου κάνει κάπως, με ιατρικό ανακοινωθέν;) Στη συνέχεια,παρακάλεσε την Κυβέρνησή του ''να αφουγκραστεί τη φωνή της κοινωνίας και αμέσως να προχωρήσει σε μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης..'' και παίρνοντας με αποφασιστικότητα την κατάσταση στα χέρια του, πρότεινε επί τέλους την μοναδικά επεξεργασμένη από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποτελεσματική λύση: ''..ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα το οποίο θ' αξιοποιεί όλες τις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις για μια ανάπτυξη που θα οδηγεί στην πράσινη οικονομία και στην οικονομία της(πράσινης) γνώσης.''
Καλά ποιος είσαι; Λοιπόν αν μετά το τέλος του 34ου Συνεδρίου παραμείνει πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αυτός ο σαλιάρης υπηρέτης της πλουτοκρατίας, οι εργαζόμενοι θα είναι άξιοι της τύχης τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου