Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Περί φυσιογνωμίας ΠΑΣΟΚ


Τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας που μας πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να ''απολαύσουμε'' τα γνωστά θεατρινίστικα καμώματα, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στη βουλή, σε ομιλία ενώπιον στελεχών και σε συνέντευξη στον τύπο.
''Τι είναι αυτά που ακούμε εδώ; Εξεμάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Παπουτσής, κατά του υφυπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδη, σε συνεδρίαση της βουλής, και συνέχισε σε έντονο ύφος ''Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε
υπουργός; Μπλα.. μπλα..
Άλλο πράγμα η έξοδος από την κρίση κι άλλο να χάσουμε την ψυχή μας..μπλα ..μπλα.. το νομοσχέδιο ''δεν έχει καμιά σχέση με την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ''. Η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ''. Ένα το κρατούμενο.
Ο υπουργός κ. Χάρης Καστανίδης κατά την ομιλία του ενώπιον στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο των Σερρών, όπως αναφέρεται σε άρθρο της Ναυτεμπορικής, της Κυριακής 7 Μάρτη, λέει: ''αφού επέρριψε την ευθύνη για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας στη διακυβέρνηση της ΝΔ, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αναγκάστηκε να λάβει μέτρα συντηρητικής και όχι προοδευτικής κυβέρνησης, (νάτη πάλι η φυσιογνωμία) όπως είναι το ΠΑΣΟΚ'' Και τέλος ο
βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του στην Real News είπε '' Μπλα....μπλα.. η αλήθεια είναι ότι όλοι μας αυτές τις μέρες νοιώθουμε μια γροθιά στο στομάχι των ιδεών των στόχων και των οραμάτων μας. Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας, δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση και με το ΠΑΣΟΚ''. (Νάτη πάλι η φυσιογνωμία).
Όλα τα γνωστά ΠΑΣΟΚοπρόσωπα στην πίστα. Το τρίφωνο, να ερμηνεύει τη συμφωνία ''Η φυσιογνωμία του πιό καπάτσου ελευθεραγορίτη''.
Τι να πρωτοθυμηθείς. Ένα παράδειγμα. Το ΠΑΣΟΚ, χθες, από τη μια μεριά συμμετείχε ως κυβέρνηση, στην επίθεση κατά της Σερβίας και από την άλλη συμμετείχε ως κόμμα σε διαδηλώσεις ενάντια στην επίθεση στη Σερβία. Σήμερα,
από τη μια μεριά,
συμμετέχει και ενισχύει με προθυμία τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος των εργαζομένων, καταστρέφοντας
με την ευκαιρία, τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις άφησε πίσω της όρθιες η κυβέρνηση της ΝΔ, και από την άλλη καμώνεται ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι μεν αναγκαία αλλά δεν της ταιριάζουν. Δεν ταιριάζουν με την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Και για το λόγο αυτό, είναι συντετριμμένοι.
Συμπεριφέρονται λες και μόλις πριν από λίγο έχουν εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή
του τόπου. Είναι αδοκίμαστοι.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ιστορία σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση. Και του δόθηκε η ευκαιρία και σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση να αποδείξει, το από παλιά διαπιστωμένο, ότι πριν από τις αποτυχίες και την κατάπτωση των πολιτικών κομμάτων προηγούνταν συνήθως μια τέτοια κατάσταση, όπου τα κόμματα αυτά είχαν την δυνατότητα να ξιππαστούν. Τώρα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Να θυμίσουμε το γνωστό ρητό που λέει ότι, αν το πρωτότυπο ενός ιστορικού γεγονότος είναι τραγωδία, το αντίγραφό του δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά φάρσα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να ξεγελάσει κανένα. Και προ πάντων με χιλιοπαιγμένα κόλπα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, βλέπουν πλέον καθαρά ποια είναι η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε γράψει στο blog αναλυτικά γιαυτό το θέμα. Με δυο λόγια. Το ΠΑΣΟΚ είναι το άλλο κόμμα των τραπεζοβιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό και τίποτε άλλο. Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να πάρουν τα δικά τους μέτρα. Οι καιροί είναι καλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου