Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τελειωμό δεν έχουν οι διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, σε όλο το φάσμα των αστικών δυνάμεων

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ *
 
 
«Συγκλίσεις και αποκλίσεις σε κοινό στρατηγικό έδαφος
 
Τελειωμό δεν έχουν οι διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού 
πολιτικού σκηνικού, σε όλο το φάσμα των αστικών δυνάμεων. 
 
Μάλιστα, τελευταία προετοιμάζεται ακόμα πιο εντατικά το έδαφος για ευρύτερες συγκλίσεις την επομένη των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να επιδράσει ως καταλύτης και επιταχυντής εξελίξεων στην όλη διαδικασία.
 
Όλα τα σενάρια αναμόρφωσης  (ποιος με ποιον) είναι ανοιχτά. 

Άλλωστε η κινητικότητα των αστικών πολιτικών δυνάμεων εδράζεται σταθερά στο έδαφος του ευρωμονόδρομου, της κοινής στρατηγικής τους για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, σε κόντρα με τα λαϊκά συμφέροντα. 

Εξ ου και μιλάμε για αντιλαϊκά σενάρια εφόσον αποσκοπούν στην εύρεση νέων σχημάτων ενσωμάτωσης ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων στην ίδια πολιτική, στο σχηματισμό κυβερνήσεων «συνεργασίας» με ευρύτερη «λαϊκή αποδοχή» ακριβώς για να περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει η ΕΕ, τα «μνημόνια διαρκείας», όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν εφαρμόζεται.


Οι διεργασίες αυτές και οι αντιλαϊκές στοχεύσεις τους πρέπει να αποτελέσουν άλλο ένα κριτήριο ψήφου για το λαό μπροστά στις εκλογικές μάχες του Μάη: Με την ψήφο του να τις δυσκολέψει, να ενισχύσει το ΚΚΕ, να συμβάλει στη δράση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για τη συγκρότηση μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του. 

Να ενισχύσει το μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο: Την εργατική - λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από την ΕΕ και στη μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.» 

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Οι ζυμώσεις συνεχίζονται
ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτές πόρτες σε ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ (ΕΔΩ)
  
*Από την στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου