Κυριακή 27 Απριλίου 2014

...Το πρόβλημα είναι η ίδια η ΕΕ από γεννησιμιού της....Αυτό είναι που κρύβει, συσκοτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παραμύθια του

ΣΥΡΙΖΑ  Τα παραμύθια της κυβερνητικής εναλλαγής*

Το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε - στις 26 φεύγουν» το επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του όλο και περισσότερο μονότονα. Αφίσες που περιγράφουν τα βάσανα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εξαιτίας της κρίσης καλούν τους εργαζόμενους να μη δείξουν άλλη ανοχή στην κυβέρνηση, να ψηφίσουν για να φύγει...

...Αυτό που κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους εργαζόμενους είναι ότι η συνεχιζόμενη υποτίμηση εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών δεν είναι χαρακτηριστικό ενός συγκεκριμένου μείγματος διαχείρισης αλλά της καπιταλιστικής ανάπτυξης γενικά.


Σταθερά στον ευρωμονόδρομο
 
Η Ελλάδα στις 26/5, και με τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή στις 
ευρωεκλογές, θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωμονόδρομο.

Έχει ξεκαθαριστεί, άλλωστε, με χίλιους διαφορετικούς τρόπους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ΕΕ ούτε τη συμμετοχή στο ευρώ. Ήδη από το ταξίδι στις ΗΠΑ δήλωνε ότι «οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωσή και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωζώνη θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση», ενώ την άνοιξη του 2013 σημείωνε ότι: «Βεβαίως έχουμε δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δεσμεύσεις αυτές δε θα τις απεμπολήσουμε (...)».

Το παραμύθι ότι η ΕΕ θα αλλάξει, θα γίνει φιλολαϊκή, ότι δεν ήταν απ' την αρχή αντιλαϊκή αλλά ότι έφυγε από το δρόμο της είναι αυτό που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πείσει ότι μια ενίσχυσή του στην Ευρωβουλή όπως και των ομοϊδεατών του θα φέρει αλλαγή στην ΕΕ. 

Το πρόβλημα στην ΕΕ δεν είναι η Μέρκελ και η πολιτική της Γερμανίας. 

Το πρόβλημα είναι η ίδια η ΕΕ από γεννησιμιού της, η αντιλαϊκότητα είναι στο DNA της, στη ληξιαρχική πράξη γέννησής της. Αυτό είναι που κρύβει, συσκοτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παραμύθια του...

"Η...καλή ΕΕ και ο...συναινετικός καπιταλισμός" (ΕΔΩ)

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου