Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

«Προκλητικές αναφορές και εμπαιγμός του λαού από τους υπουργούς της κυβέρνησης»

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ
Ανέγγιχτες οι αιτίες του επικίνδυνου φαινομένου 
 
 
Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας πνίγονται από την αιθαλομίχλη, οι ειδικοί προειδοποιούν για τους σοβαρούς μακροχρόνιους κινδύνους που προκαλεί στη Δημόσια Υγεία το φαινόμενο, αλλά η συγκυβέρνηση επιμένει στην εγκληματική της πολιτική, καταδικάζοντας στην ενεργειακή φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, εμπαίζοντας μέσω εξαγγελιών δήθεν μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ανήμερα των Χριστουγέννων οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Περιβάλλοντος, προσπαθώντας για επικοινωνιακούς λόγους να δείξουν ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει διακοπές», πραγματοποίησαν κοινή υπουργική σύσκεψη με σκοπό, υποτίθεται, να συναποφασίσουν τη λήψη μέτρων περιορισμού του τοξικού νέφους πάνω από τις πόλεις και ενώ τα όρια επικίνδυνων ρύπων σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
 

Οι Γ. Στουρνάρας, Α. Γεωργιάδης και Γ. Μανιάτης πραγματοποίησαν την παραπάνω σύσκεψη για να δηλώσουν μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών ότι όσοι ζητούν τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, «θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων πετρελαίου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας.

Παγώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά ...για να μη θερμαίνονται οι πισίνες!...(ΕΔΩ)
 
 

«Στάχτη στα μάτια» του λαού τα κυβερνητικά μέτρα*

Σε ανακοίνωσή του για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με
την αιθαλομίχλη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε σχετικά με το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, "ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού", όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Ανασύροντας και πάλι τη γνωστή συνταγή, που αντί να λύνει το πρόβλημα επιδιώκει να περιορίσει τις συνέπειές του, νομιμοποιεί ουσιαστικά τη βλάβη που προκαλείται στην υγεία του λαού από την αιθαλομίχλη.

Με τα μέτρα αυτά ορίζεται υπερβολικά υψηλό όριο συγκέντρωσης μικροσωματιδίων για τη λήψη έκτακτων μέτρων. Δεν συνυπολογίζεται η επίπτωση άλλων ειδών ρύπων, που προκύπτουν κατά την καύση των στερεών καυσίμων σε ξυλόσομπες, σε ανοιχτά και σε ενεργειακά τζάκια, καθώς διατηρούνται τα υπάρχοντα όρια γι' αυτά.

Το βασικότερο, όμως, είναι ότι και αυτά τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, ελάχιστη επίδραση μπορούν να έχουν στο μετριασμό του φαινομένου, καθώς εξαντλούνται σε "απαγορεύσεις" τις οποίες ως επί το πλείστον φορτώνονται αυτοί που δεν έχουν καμία ευθύνη, ενώ δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος.
  
Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο άμεσης απόδοσης και ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών είναι η κατάργηση, εδώ και τώρα, των αντιλαϊκών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, η δραστική μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης».

*Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου