Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«...ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και να απαιτήσει τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο»


Σφαγείο  (εικ. ART EKRAN)

 Επίθεση στη Συρία, αλλά «περιορισμένης έντασης» λέει ο Ομπάμα.*

Απόλυτα προσηλωμένες στα σχέδια για επικείμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία παραμένουν οι ΗΠΑ.  Σε δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες απέναντι στην συριακή κυβέρνηση περί χρήσης εκ μέρους της χημικών όπλων, ανέφερε πως «απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ» και πως επίσης «απειλούνται και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή όπως η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιορδανία» και ξεκαθάρισε ότι η επέμβαση θα γίνει. 
«Δεν έχω λάβει τελική απόφαση για διάφορες δράσεις που πρέπει να ληφθούν, μελετάμε διάφορες προοπτικές», δήλωσε, ωστόσο αναφέρθηκε στην ανάγκη επίθεσης απέναντι στην Συρία.

 Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση «Δεν πρόκειται να αναλάβουμε στρατιωτικές δράσεις με χερσαίες δυνάμεις. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο δράσεων περιορισμένης έντασης. Δεν εξετάζουμε μια ανοιχτή εκστρατεία», και μάλιστα ανέφερε πως θα προτιμούσε «μια πολυμερή δράση». Επισήμανε πως συνεχίζονται οι επαφές με τους συμμάχους των ΗΠΑ για τους «τρόπους δράσης» όσον αφορά την Συρία, καθώς και με τα μέλη του Κογκρέσου στις ΗΠΑ.

Χωρίς ντροπή, για τα αμέτρητα εγκλήματα της στρατιωτικής μηχανής των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, επικαλέστηκε τα αθώα θύματα στην Συρία σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί ο κόσμος να χάνουν τη ζωή τους παιδιά και άμαχοι».
Οι δηλώσεις του Ομπάμα έγιναν  πριν από τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Θαν. Παφίλης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να 
ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο στη Συρία.



«Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον στο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας που θα πυροδοτήσει γενικότερες εξελίξεις σε ολόκληρη τη περιοχή. Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι απαράδεκτη και ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει να μην πάρουμε μέρος σε αυτόν τον πόλεμο». Αυτά είπε μεταξύ άλλων, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ  και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM ».          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου