Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έξι ημέρες απεργία συμπληρώνουν σήμερα οι ναυτεργάτες και συνεχίζουν αποφασιστικά.


Τις έξι ημέρες απεργία συμπληρώνουν σήμερα οι ναυτεργάτες και συνεχίζουν αποφασιστικά. Με τις ταξικές δυνάμεις να πρωτοστατούν στην περιφρούρηση και την ανάπτυξη του αγώνα, τη συμπαράταξη τμημάτων της εργατικής τάξης της στεριάς, όπως και φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, με τον πρώτο λόγο να έχουν οι νησιώτες, ο αγώνας αυτός έχει ήδη πάρει τη δική του θέση στις παρακαταθήκες της εργατικής τάξης.


Δείτε στο video αποσπάσματα από τις ομιλίες 
στη σύσκεψη των ναυτεργατών τη Δευτέρα

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει νέα απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στον Αγ. Διονύση, έξω από τα «κρητικά» καράβια. Σε προσυγκέντρωση καλούν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Καραΐσκάκη τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» και ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων.

Αλληλεγγύη και διεύρυνση του μετώπου

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Με βάση τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων που είναι ενταγμένες στη δύναμη του ΠΑΜΕ αποφάσισε, ομόφωνα, συμπαράταξη στον αγώνα των ναυτεργατών, απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΝΑ, συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και παμπειραϊκή απεργία σε περίπτωση επιστράτευσης των ναυτεργατών...

Νέες προκλήσεις Μουσουρούλη
 
Χτες το απόγευμα έγινε νέα συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλη. Πλαίσιο της συνάντησης ήταν ένα κατάπτυστο κείμενο το οποίο προδιέγραφε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε πλήρως τους εκπροσώπους των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, που από την πρώτη στιγμή κάλεσαν να απορριφθεί η πρόσκληση για συνάντηση με αυτό το πλαίσιο.
Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να εκτιμήσει τα όσα «εισέπραξε» από τον υπουργό, τα οποία αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση: Το νομοσχέδιο δεν ανακαλείται, τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ναυτεργάτες της ακτοπλοΐας «θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις». Πέταξε κάτι αοριστολογίες για ενίσχυση του ΓΕΝΕ (Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας) «να μπορεί να υλοποιεί προγράμματα στήριξης και ανακούφισης των ναυτικών μας», για να καταλήξει προκλητικά: «Περιμένω αύριο απόφαση της ΠΝΟ για λήξη της απεργίας»! Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση «η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της»!...

Αλληλεγγύη από τους αγρότες

Την αμέριστη συμπαράσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους απεργούς ναυτεργάτες εξέφρασε το απόγευμα της Δευτέρας αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ από την Αργολίδα και την Αρκαδία εκ μέρους των αγωνιζόμενων αγροτών που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά... (Διαβάστε περισσότερα στο 902.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου