Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ : "ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ...."


Oι εργαζόμενοι όλης της χώρας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατέβηκαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε μια αναμέτρηση - σταθμό στη μακρόχρονη και δύσκολη πάλη που διεξάγει η εργατική τάξη απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους: Για να αποτρέψει την παραπέρα χειροτέρευση της θέσης της, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να περάσει στην αντεπίθεση. 


Τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τους φοιτητές, σπουδαστές και τις γυναίκες που από τις κοινές μαζικές τους συγκεντρώσεις, από τα κοινά τους μπλόκα στάλθηκε αποφασιστικό το μήνυμα «ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ» χαιρετίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. 
 
Στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Τα εκβιαστικά διλήμματα, η βία, η τρομοκρατία, η καταστολή του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπαλλήλων θα απαντηθούν με ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στην οικοδόμηση του κοινού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, της νεολαίας και των γυναικών.  Αυτό ήταν και το μήνυμα της σημερινής απεργίας, των μαζικών κοινών συγκεντρώσεων.
 
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ.

 

Ο φόβος και οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δεν θα περάσουν.

Εχθρός του λαού δεν είναι ο ίδιος ο λαός και οι αγωνιστικές του εκδηλώσεις. Εχθρός του λαού είναι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια που απομυζούν τον πλούτο που αυτός παράγει. Είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου που με τη φωτιά και το σίδερο θέλουν να μετατρέψουν την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα σε μια αγελάδα που αδιαμαρτύρητα θα την αρμέγουν τα μονοπώλια και οι κεφαλαιοκράτες.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη και αργά, αλλά σταθερά θα κατακτήσουν και τη θέληση να βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις διοικήσεις των σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων χωρίς χάσιμο χρόνου, από αύριο κιόλας με συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς να συζητήσουν με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της δράσης για την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, τα επόμενα κοινά βήματα της κοινής δράσης τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Περισσότερα στο 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου