Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Κάθε μέρα που περνά..."

Στενεύουν τα όρια*

"Πώς το 'πε ο πρωθυπουργός; Είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία; Πράγματι, η κυβέρνησή του έχει χρεωθεί μια ιστορικών διαστάσεων βρώμικη δουλειά. Πρέπει να προλάβει να νομοθετήσει το αργότερο σ' ένα μήνα όλα όσα κυβερνήσεις και κυβερνήσεις πριν από τη σημερινή δεν κατάφεραν έτσι και τόσο όσο οι καπιταλιστές απαιτούσαν. Να εξαφανίσει κάθε έννοια συλλογικής κατοχύρωσης (συμβάσεις κ.ά.). Να μετατρέψει την Κοινωνική Ασφάλιση σε κάτι χειρότερο από φιλόπτωχο ταμείο. Να προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο νέες ευκαιρίες για μεγαλύτερη κερδοφορία και με ζεστό κρατικό χρήμα και με παράδοση εργατών σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Είπε ο πρωθυπουργός πως η οικονομική κρίση θα είναι μακροχρόνια. Προετοιμάζει το λαό για μακροχρόνια επίθεση μέχρις εξαφανίσεως όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που του έχουν απομείνει. Στόχος τους είναι όταν η καπιταλιστική κρίση θα κάνει τον κύκλο της και έρθει ανάκαμψη, τα μονοπώλια να συνεχίσουν να κερδίζουν τρελά στο νέο περιβάλλον. Αυτό που θα μείνει είναι το τσάκισμα της εργατικής τάξης, που θα πρέπει ξανά μανά να κάνει όλα τα βήματα που περπάτησε τα τελευταία 150 χρόνια.

Σ' αυτή την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, ο ρόλος όσων συνέβαλαν στον αφοπλισμό της εργατικής τάξης φαίνεται σήμερα περισσότερο. Κι εδώ, πλάι στο ρόλο των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι κωλοτούμπες του ΣΥΝ, που προσπαθεί να εμφανιστεί υπερασπιστής φτωχών και αδυνάτων, δεν παραγράφουν τις πολιτικές ευθύνες που έχει αυτός ο χώρος όχι μόνο για την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, αλλά και για την υπεράσπιση της ΓΣΕΕ των εργατοπατέρων και τη συνεχιζόμενη υπεράσπιση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η στάση τους - για παράδειγμα - αυτές τις μέρες στην περιπέτεια των εργατών των «Γερολυμάτος» και «Αλάπις» καταγράφεται ήδη σαν υπονομευτική για τα συμφέροντα των εργαζομένων (μία από τις αξιώσεις που προβάλλουν στελέχη του είναι «μακριά το ΠΑΜΕ»)"

Ή - άτιμη κρίση, τέλος δεν έχουν - άλλο παράδειγμα, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου των εργαζομένων του δήμου Κορυδαλλού, ζητώντας από το δικαστήριο, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης της Γεν. Συνέλευσης. **

Κάθε μέρα που περνά, μπροστά στα μάτια των εργαζόμενων, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο λαό, αφαιρείται κι ένα πέπλο υποκρισίας, από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, από τους υπερασπιστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι η αξεπέραστη σημερινή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η σύγκρουση του κεφαλαίου με την εργασία, ως αποτέλεσμά της, που τους ξεγυμνώνει μέχρι εξευτελισμού. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται φανερό στο λαό, ότι δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο για αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται και πιο καθαρό ότι η σωτηρία του λαού, θα έρθει μόνο αν πιστέψει στις δικές του δυνάμεις και συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για την τελική νίκη και τη λαϊκή εξουσία.

*Ριζοσπάστης, Δια του τύπου "Στενεύουν τα όρια" ΕΔΩ

**ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ - ΟΤΑ, επιχειρεί αποκλεισμό των συμβασιούχων από τις εκλογές ΕΔΩ

Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν... ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Φίλοι μου καλοί ! Εσείς ακόμη "κοιμόσαστε" τον ΥΠΝΟ του ΔΙΚΑΙΟΥ, εσείς ακόμη ΖΕΙΤΑΙ στον κόσμο που σας έχει ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ το ΒΟΘΡΟΔΗ και ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ! ΕΣΕΙΣ προσπαθείται να βρείται της ΓΩΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ της ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ! Ε, λοιπόν ΨΑΞΤΑΙ ! Εν συντομία: α) Ο όρος "οι ΑΓΟΡΕΣ" είναι πλαστός και προδοτικός για την διατύπωση του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ/ΜΟΝΤΕΛΑ ! β) Την ΧΩΡΑ, την ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ (ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ) σαν μια ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! Και όπως μια Εταιρεία έχει ΠΑΘΗΤΙΚΟ στην ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, έτσι και η Ελλάδα ! Γίνονται "απολύσεις", "περικοπές", "μετατάξεις" κ.ο.κ. ! Τα τμήματα της ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που μπορούν να είναι ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ τα ... ΔΙΑΣΠΟΥΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ και τα ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΝΑΙ, τα κάνουν ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΑ με άλλες ΔΙΕΥΝΘΥΝΣΕΙΣ ! ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΛΛΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι οι .."Εργαζώμενοι", ας ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Δουλεία ΣΕ ΑΛΛΕΣ ... "ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ! Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ... ΝΟΥΜΕΡΟ (Bar Code) ! Φιλάκια Φιλαράκια ... Φούφουτοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή