Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του.


 
ΠΑΜΕ: Όχι στο νέο όλεθρο που ετοιμάζουν 
Κανένας έξω από τη συλλογική δράση.*

Ανακοίνωση για τη νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, για τη γοργή επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο, τις νέες περικοπές σε φάρμακα και Υγεία εξέδωσε το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι δήθεν "έκτακτες συνθήκες" που επέβαλαν τη λήψη "έκτακτων μέτρων" αποδεικνύονται στην πράξη μόνιμες, φέρνοντας νέα άγρια μέτρα για το λαό και επίθεση χωρίς τέλος. Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο, νέες περικοπές σε φάρμακα και στην Υγεία. Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαϊκή οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα.

Έρχεται όλεθρος!

Ετοιμάζουν μισθούς των 350 ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεργία των νέων απελευθερώνουν τις απολύσεις, φέρνουν νέο τσάκισμα στις αποζημιώσεις των απολύσεων. Οι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ, που προετοιμάζουν εδώ και μήνες, αποτελεί τον οδηγό για νέες μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης - τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη, που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς, αλλά και κατά τη διάρκεια των μέτρων πως αν δεν υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, η επίθεση δε θα έχει σταματημό. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.
Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου