Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η διαθεσιμότητα προαναγγέλλει ψευτοκατάρτιση και τζάμπα εργασία για την εργοδοσία.

Από σήμερα σε εφαρμογή οι 2.000 διαθεσιμότητες 
εκπαιδευτικών - Αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα*


Ούτε μέρα δεν χάνει η κυβέρνηση για την προώθηση όσων αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα. Στο πλαίσιο της απόφασης για κινητικότητα 8.000 εκπαιδευτικών, βγάζει σε διαθεσιμότητα από σήμερα, Δευτέρα, 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί 
η λίστα με τα ονόματα όσων θα βρεθούν στο δρόμο. 

Οι συνέπειες του μέτρου αυτού είναι ωστόσο ευρύτερες, καθώς αφορούν και τους μαθητές που σπουδάζουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», αλλά και σε όσους απέβλεπαν μελλοντικά στην Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, παιδιά εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις για την Παιδεία... (Περισσότερα ΕΔΩ

 
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά το σχόλιο αναφέρει: 

«Η διαθεσιμότητα των δυο χιλιάδων εκπαιδευτικών προαναγγέλλει τις αντιδραστικές αλλαγές στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση με ψευτοκατάρτιση και τζάμπα εργασία για την εργοδοσία. Είναι μέρος του σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας για να διαμορφωθεί ένα κράτος πιο εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου. 
 
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, το εργατικό λαϊκό κίνημα να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, κανένας μαθητής χωρίς να τελειώσει το σχολείο του». 

Κ. Μητσοτάκης: Απολύσεις στο Δημόσιο με ...δικαιοσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου