Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Στις απειλές και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης απαντάμε με ΑΓΩΝΕΣ.


 

ΠΑΣΕΒΕ: Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, συγκέντρωση στον ΟΑΕΕ για τα «εκβιαστικά» ραβασάκια*
 
Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, διοργανώνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια τρομοκράτησης που επέλεξε ο ΟΑΕΕ, στέλνοντας «εκβιαστικά» ραβασάκια σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Προκλητική και θρασύτατη χαρακτηρίζουμε αυτή την ενέργεια.

Την ώρα που η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους.
Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Την ώρα που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Την ώρα που ο έλεγχος της αγοράς από τα πολυκαταστήματα αυξάνεται (διογκώνεται).
Την ώρα που τα λουκέτα στα μαγαζιά μπαίνουν το ένα μετά το άλλο.
Την ώρα που η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και η καταλήστευση των αποθεματικών του έχουν φέρει τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης.

Την ίδια ώρα, η ανάλγητη, απάνθρωπη επίθεση και η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, που προωθεί και υλοποιεί η διορισμένη Διοικητής του ΟΑΕΕ, έρχεται να δώσει το χαριστικό χτύπημα.

Καλεί τους ασφαλισμένους να πάρουν μέρος σε μία ρύθμιση που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν σαν τη χειρότερη που υπήρξε ποτέ. Η μόνη ασπίδα απέναντι σ' αυτή την επίθεση που μπορεί να έχει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος είναι το Αγωνιστικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, η συσπείρωση στο σωματείο του.
 
Η απάντηση στα τρομοκρατικά σημειώματα, στις απειλές για κατασχέσεις και φυλακή μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν ο κάθε συνάδελφος απευθυνθεί στο σωματείο του και όλοι μαζί να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα εμποδίσουν την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους εμποδίσουμε.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, όλα τα σωματεία να αντιδράσουν, να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους που λαμβάνουν τα απειλητικά μηνύματα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Να δώσουμε το μήνυμα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Στις απειλές και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης απαντάμε με ΑΓΩΝΕΣ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 
- Σταμάτημα κάθε δίωξης για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση. 
 
-Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας, χωρίς προϋποθέσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 24)».

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και 
η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας 

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: 

« H Ομοσπονδία μας, καταγγέλλει το Δ.Σ. του Ασφαλιστικού μας οργανισμού ΟΑΕΕ και την κυβέρνηση για τα ειδοποιητήρια που στέλνουν σε όσους ΕΒΕ χρωστάνε στο ταμείο - λέγοντάς τους, ότι αν δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους - το ταμείο θα προχωρήσει σύμφωνα με το νόμο σε κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων.

Χρησιμοποιούν την τρομοκρατία -για να εκβιάσουν τον κάθε αυτοαπασχολούμενο προκειμένου να μην χάσει αυτός το σπίτι του να μην πάει φυλακή, να δανειστεί, να πουλήσει όσο όσο την περιουσία του- για να πληρώσει τις οφειλές του στο ταμείο.

Το Δ.Σ. του Ταμείου μας όπως και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση - βλέπουν ότι το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο κλείνουν». 
Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΒΣΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου