Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

"Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη - Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος"


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 65 πόλεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που απειλεί να συντρίψει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων όπου κι αν δουλεύουν στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων, με τις νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, τις νέες φορολογικές κλίμακες που επιβάλλουν ακόμα πιο άγρια φοροληστεία, με τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με τραγικές τις συνέπειες στην καθημερινότητα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Στην Αθήνα η Ομόνοια γέμισε από απεργούς και διαδηλωτές που έφτασαν με τις προσυγκεντρώσεις τους πριν τις 10.30 συγκροτώντας μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση (δείτε εδώ βίντεο). 

 Σημαντική είναι η συμμετοχή εργαζομένων από χώρους δουλειάς όπου αναπτύχθηκαν αγώνες το προηγούμενο διάστημα, όπως των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ που συμμετέχουν στη συγκέντρωση με τις σημαίες του σωματείου τους.

 
Σε δήλωσή του από το χώρο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ ο ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε: «Πρόκειται για πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα. Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, θέλουμε ιδιαίτερα να καταγγείλουμε τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ.
  
Η ασφυξία, που νιώθει ο λαός μας, θα πρέπει άμεσα 
να μετασχηματιστεί σε μαζική λαϊκή αντεπίθεση. 

Να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω, για να μπορέσει να ανοίξει τελικά ο δρόμος, όσο είναι νωρίς να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται». (δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωση)

Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.


Tην κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο Γιάννης Τασιούλας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας (διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ).

Αυτήν την ώρα η κεφαλή της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ έχει μπει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα μπλοκ των ταξικών Συνδικάτων και Ομοσπονδιών, συγκροτημένα και περιφρουρημένα, συνεχίζουν να προχωρούν μέσω της οδού Πανεπιστημίου έχοντας συγκροτήσει μια ιδιαίτερα μαζική πορεία. (δείτε εδώ βίντεο)

"Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη - Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος" αναφέρει το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας πορεύεται στην κεφαλή της διαδήλωσης. (δείτε εδώ βίντεο από την κεφαλή της πορείας).

Μαζική είναι και η παρουσία των φοιτητών και των σπουδαστών στα μπλοκ του Μετώπου ΑγώναΣπουδαστών. (δείτε εδώ βίντεο από τα μπλοκ του ΜΑΣ)...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου