Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών

Σταδιακό «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών από το 2014
Σε άμεσο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών*
 

Επίκαιρες οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ  για ανέργους - υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης είναι το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ακινήτων από το 2014, εξέλιξη που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, στο MEGA, με τις οποίες έκανε γνωστό πως -σε πρώτη φάση- η κυβέρνηση εξετάζει σταδιακή άρση του «παγώματος» των πλειστηριασμών ακινήτων. Εξηγώντας έναν από τους τρόπους που θα μπορούσε να γίνει η μερική άρση ανέφερε ενδεικτικά «το χρόνο παραμονής ενός ακινήτου σε καθεστώς αναστολής πλειστηριασμού».

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει με την τρόικα στη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών και έως το τέλος του 2013 πρέπει να προκύψει σχετική νομοθετική ρύθμιση, καθώς στο τέλος του έτους εκπνέει ο χρόνος απαγόρευσης των πλειστηριασμών.


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θέτει σε άμεσο κίνδυνο 
τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών

Σε σχόλιό του για την άρση των πλειστηριασμών που προετοιμάζει η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών ακινήτων που προετοιμάζει η κυβέρνηση, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που ζουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Παραμένουν επίκαιρες οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για "τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και την "προστασία των ανέργων", που μεταξύ άλλων προβλέπουν παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας που ανήκει κατά κυριότητα στον άνεργο, καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας».

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου