Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η «νέα Ελλάδα» δόκανο για τις λαϊκές συνειδήσεις

Με «οράματα» που απαντούν μόνο στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, πάνε να αναμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό και να χειραγωγήσουν το λαό.



Η εκπλήρωση μέχρι κεραίας των μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση, με το λαό χρεοκοπημένο, είναι τα υλικά με τα οποία η ΝΔ φιλοδοξεί να φτιάξει τη «νέα Ελλάδα», όρο που χρησιμοποίησε αλλεπάλληλες φορές ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο 9ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.


Όπως είπε, για να πετύχει το «σχέδιο» και το «όραμα» για τη «νέα Ελλάδα», με ορίζοντα το 2021, χρειάζεται «σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις». Δηλαδή, συνέχιση και κλιμάκωση της πολιτικής που βυθίζει το λαό στη φτώχεια και τη χρεοκοπία, που ισοπεδώνει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που διαλύει τις κοινωνικές παροχές, εκποιεί τη δημόσια περιουσία και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Πολιτική που ταυτίζεται, στον αντίποδα, με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και μεγαλύτερα κέρδη.

Τόσο στην πρωτολογία του την Παρασκευή, όσο και στη δευτερολογία του την Κυριακή, ο Αντ. Σαμαράς πρόβαλε την αποφασιστικότητα της ΝΔ και της δικομματικής κυβέρνησης για «διά πυρός και σιδήρου» προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων. «Αποδείξαμε ότι άμα χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα σπάμε και αυγά», είπε, αναφερόμενος στις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στα σκληρά μέτρα που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν με το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα.

Απειλές και συκοφαντίες

Σ' αυτή την κατεύθυνση, επιτέθηκε και συκοφάντησε όσους αντιστέκονται στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων. «Αντίπαλοί μας είναι όσοι θέλουν να προστατεύσουν εκείνα ακριβώς που εμείς θέλουμε να αλλάξουμε, όσοι εκπροσωπούν τους χειρότερους εφιάλτες του χθες, είναι λαϊκιστές και επιθυμούν την στασιμότητα», είπε.

Επιδίωξε ταυτόχρονα να εμφανίσει το λαό ως υπέρμαχο των πολιτικών που τον χρεοκοπούν, ισχυριζόμενος ότι «σε αυτή τη μάχη μάς στηρίζουν όλοι οι Ελληνες». Σ' αυτή τη βάση απηύθυνε προσκλητήριο «σε όλους» για τη «νέα Ελλάδα», που, όπως υποστήριξε, «δεν είναι μια κομματική απλή επιλογή», αλλά «μια ανάγκη εθνική» που σηματοδοτεί «την πρόοδο»! Η «πρόοδος» που επικαλείται ο πρωθυπουργός, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα, δεν αφορά στα λαϊκά συμφέροντα, αλλά στις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας, που προϋποθέτουν τη συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων...*


KKE: Να απορρίψει ο λαός το προσκλητήριο υποταγής

Σχόλιo του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την πρωτολογία Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ: «Η "νέα Ελλάδα", στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία.

Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους "εθνικούς", δηλαδή τους ταξικούς στόχους του κεφαλαίου. Από την "ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ", μέχρι τη σημερινή "νέα Ελλάδα" της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γι' αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής.

Η νέα Ελλάδα για το λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Ο λαός να έχει στα δικά του χέρια την εξουσία και τον πλούτο που παράγει. Αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ. Το μοναδικό ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου