Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Όχι στους εκβιασμούς και τις ψεύτικες ελπίδες της σημερινής κυβέρνησης.



 Δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς
...την ίδια ώρα που το πολυνομοσχέδιο εντείνει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού.

Πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη σημερινή μέρα να ανακοινώσει τη συμφωνία με την τρόικα για το ΦΠΑ στην εστία, στην προσπάθειά του να κάμψει τη λαϊκή οργή και τις κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων εντείνει ακόμα περισσότερο τη φοροληστεία σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, την ίδια ώρα που παραχωρεί νέα σκανδαλώδη προνόμια στο κεφάλαιο.

Η συμφωνία με την τρόικα, σύμφωνα με τη δήλωση του πρωθυπουργού, είναι να εφαρμοσθεί δοκιμαστικά η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% κι αν δεν αποφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούν, όπως είναι αύξηση των φορολογικών εσόδων, τότε ο συντελεστής θα επανέλθει στο 23%.

Ο πρωθυπουργός με καρότο την μείωση φόρων ζήτησε να αποδεχθεί ο λαός την αντιλαϊκή πολιτική και την φοροληστεία του, ενώ ήταν σαφής η προσπάθεια του να ενοχοποιήσει τα λαϊκά στρώμματα για τα χαράτσια και τις φορολογικές επιβαρύνσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις”.

 Για μια ακόμα φορά στοχοποίησε τους αυτοαπασχολούμενους για την φοροδιαφυγή λέγοντας “χαμηλότεροι φόροι, αλλά όλοι να πληρώνουν, για να μη ξαναμπούμε στην περιπέτεια με τα ελλείμματα”. Απέφυγε βέβαια να πει το παραμικρό για τις νόμιμες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να στείλει μήνυμα προς τους δανειστές και κυρίως προς το λαό ότι η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής. «Δεν χαλαρώνουμε, την ανηφόρα θα την ανέβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να εκμεταλλευτεί το δοκιμαστικό μέτρο με το ΦΠΑ στην εστίαση για να υποστηρίξει ότι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης «κερδίζουμε αυτή τη μάχη», εννοώντας προφανώς τις μάχες που δίνει η κυβέρνηση για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων, διότι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα υπάρχει η ανεργία, η φοροληστεία και τα φτηνά μεροκάματα.




 Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της 
 ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά.

 Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής: 

 «Αποτελεί πρόκληση να μιλάει ο πρωθυπουργός για καλύτερες μέρες για το λαό, την ημέρα που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη βουλή ένα πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, προχωράει στο τσάκισμα του κατώτατου μισθού, πετσοκόβει κοινωνικές παροχές και αυξάνει τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ακολουθούν και άλλα μέτρα, όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στους εκβιασμούς και τις ψεύτικες ελπίδες της σημερινής κυβέρνησης.

Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και κόμματα που του υπόσχονται καλύτερες μέρες μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τις συμπληγάδες των μονοπωλίων. Τη σωτηρία του ο λαός δεν πρέπει να την περιμένει από κανέναν - παλιό ή νέο - σωτήρα, αλλά πρέπει ο ίδιος να την κατακτήσει με τη δική του Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στα μέτρα που τον τσακίζουν, την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου