Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Θανάσης Παφίλης "Το δίλημμα για τους εργαζόμενους είναι: «ή υποδούλωση ή ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας»"

«...Στην κεφαλαιοκρατική κοινωνία παράγεται ελεύθερος χρόνος για μια τάξη, με τη μετατροπή όλου του χρόνου της ζωής των μαζών σε χρόνο εργασίας.»*

Πέρασε το νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Σφοδρό πλήγμα σε αυτοαπασχολούμενους και εμποροϋπάλληλους 
Καταψήφισε το ΚΚΕ 

Με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, εν μέσω διαδηλώσεων και αντιδράσεων,  το νομοσχέδιο που  καταργεί την κυριακάτικη αργία. Χθες ψηφίστηκε επί της αρχής στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.


 
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Παρεμβαίνοντας στη σημερινή συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης (video)  τόνισε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης περί «καινούριου που φοβίζει» μας γυρίζει 103 χρόνια πίσω καθώς τότε κατοχυρώθηκε η Κυριακή-αργία... (Περισσότερα στο 902.gr)



Η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ 

«Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Ξεχάστε το ωράριο εργασίας, το σταθερό μισθό, οτιδήποτε είχε κατακτήσει με αιματηρούς αγώνες ο εργαζόμενος - αυτό μας είπε ο υφυπουργός», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. 

Το δίλημμα για τους εργαζόμενους είναι «ή υποδούλωση ή ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας» ειδικά όταν παράγεται τόσος πλούτος και τον απολαμβάνει μια χούφτα πλουτοκρατών.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, χαρακτήρισε πρόσχημα τα περί τουριστικών περιοχών καθώς ούτως ή άλλως στις τουριστικές περιοχές τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις Κυριακές.

Για τα κρουαζιερόπλοια υπογράμμισε ότι οι τουρίστες είναι με το καθεστώς all inclusive και κατεβαίνουν ακόμα και με το μπουκαλάκι με το νερό, δεν αγοράζουν τίποτα εκτός πλοίου.

Για τον περιορισμό των 250 τ.μ., σημείωσε ότι οι πολυεθνικές θα ανοίξουν καταστήματα με αυτό τον περιορισμό και θα εκτοπίσουν τους μικρούς.

Για τα περί «αύξησης της κατανάλωσης», υπογράμμισε ότι η λαϊκή οικογένεια ζει με ελάχιστα και υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έλεγε στον κόσμο να φάει ληγμένα».

Κατέληξε πως χρειάζεται συνολική ανατροπή για να περάσει ο πλούτος στους παραγωγούς του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου