Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

“Βαδίζουμε στο δρόμο που δείχνει η θυσία της Σωτηρίας”

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΤΜΑ
 
Οδηγός του αγώνα η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου*


Με μεγάλη συμμετοχή εργατών, φοιτητών και σπουδαστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Σωτηρία Βασιλακοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 33 χρόνων από τη δολοφονία της έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ της Παντείου.
 
Όπως τόνιζαν στην ανακοίνωσή τους: «Ο δρόμος που βάδισε η Σωτηρία, τα οράματά της, 33 χρόνια μετά, είναι για εμάς οδηγός του αγώνα μας. Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους του και των κομμάτων που το υπηρετούν εντείνεται, τσακίζοντας κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, σήμερα που η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα και να ζήσει μια ζωή κόλαση, είναι επιτακτική η ανάγκη του ανυποχώρητου αγώνα για να προστατέψουμε τη ζωή μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας, κρατάμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης, της ρήξης, της αντεπίθεσης ως την τελική νίκη».  
 
Βαδίζουμε στο δρόμο που δείχνει η θυσία της Σωτηρίας”

Η εκδήλωση (video) ξεκίνησε με ένα θεατρικό δρώμενο από μέλη της ΚΝΕ...

 

Ανακοινώσεις για την 33η επέτειο της 
θυσίας της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Η ΚΝΕ σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων: «Απάντηση σήμερα είναι να δυναμώσει η οργάνωση των νέων σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές. Στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα και τους συλλόγους σπουδαστών, στις επιτροπές ανέργων, στις λαϊκές επιτροπές. Η συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες. Στην οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης. Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τα 33 χρόνια από το θάνατο της Βασιλακοπούλου τονίζει ότι η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σημειώνουν πως «τριάντα τρία χρόνια μετά ο δρόμος και τα οράματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας. Χρειάζεται οργανωμένη δράση μέσα στις σχολές σε κάθε τμήμα και έτος, ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους γονείς, μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου