Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μπλόκο στην πολιτική εξαθλίωσης



Tα αυριανά συλλαλητήρια που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα στο Σύνταγμα και σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική αποτελούν σημαντικό σταθμό μιας κρίσιμης ταξικής αναμέτρησης. 

Από το Σύνταγμα, από κάθε πόλη και χωριό, κάθε λαϊκή γειτονιά, αύριο πρέπει να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στον οδοστρωτήρα των μέτρων, που για να αυγατίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών έρχεται να ισοπεδώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που έχει απομείνει στην εργατική τάξη. 

Η επίθεση στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώριο αναμονής και εφησυχασμού. Ο φόβος και η μοιρολατρία δεν φρενάρουν την επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των τροϊκανών συνεργατών τους. Αντίθετα, την ενισχύουν.
 
Οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν προκειμένου να επιτευχθούν οι «δημοσιονομικοί στόχοι» και αρκετές χιλιάδες ακόμα που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας φανερώνουν μόνο μια πτυχή της επίθεσης, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. 

Με το πολυνομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, θέτοντας σε εφαρμογή παλιότερες αποφάσεις και προωθώντας νέες, επιχειρεί νέο χτύπημα στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών για να υπηρετήσει τις ανάγκες των μονοπωλίων. Αυτό το στόχο υπηρετούν οι νέες προωθούμενες περικοπές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ με πρόσχημα το ταμειακό έλλειμμα του Οργανισμού, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις προκάλεσαν. Αυτό το στόχο υπηρετούν τα απανωτά φοροεισπρακτικά μέτρα. Οι συγχωνεύσεις των σχολείων, με τους μαθητές να στοιβάζονται σε πολυάριθμα τμήματα. Η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.

Αυτό το στόχο υπηρετεί η κατάργηση της αργίας της Κυριακής που θα δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους. Αυτό το στόχο υπηρετεί η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Το δώρο που κάνει η κυβέρνηση στο κεφάλαιο να απολύει άνευ όρων και ορίων εργαζόμενους για να θωρακίσει την κερδοφορία του. 

Οι επιχειρηματίες «τρίβουν τα χέρια τους» αφού 
πετυχαίνουν «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». 

Την ίδια στιγμή που θα απολύουν μαζικά εργαζόμενους θα εκβιάζουν τις στρατιές των ανέργων για χαμηλότερα μεροκάματα, για μεγαλύτερη ευελιξία, για ωράρια - «λάστιχο», για δουλειά λίγων μηνών και ημερών.


Η επίθεση δεν αφορά ορισμένους. 

Αφορά κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αφορά τον άνεργο που πληρώνει ήδη πολύ ακριβά αυτή την πολιτική, αφορά τον αυτοαπασχολούμενο που κρατάει χρεωμένος, με νύχια και με δόντια, την επιχείρησή του, αφορά τον φτωχό αγρότη, αφορά τη γυναίκα, τον συνταξιούχο, τον μαθητή, τον φοιτητή. Ο αντίπαλος είναι κοινός και σαν μια γροθιά επιβάλλεται η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να δώσουν απάντηση. 

Τα αυριανά συλλαλητήρια να αποτελέσουν βήμα 
μπροστά στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 

Ο θυμός και η αγανάκτηση να οδηγήσουν αύριο στο Σύνταγμα και σε κάθε συλλαλητήριο που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και οι οργανώσεις της κοινωνικής συμμαχίας. Να οδηγήσουν μεθαύριο, στη συνέλευση του σωματείου, στη μάχη για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα στη γειτονιά, στα σχολεία, παντού. Γιατί ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς και απαιτεί συμμετοχή, οργάνωση και ταξικό προσανατολισμό ενάντια στο κεφάλαιο, για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

Από τη στήλη «Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ» του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου