Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.

Την επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε 
η συγκυβέρνηση εντείνοντας τον αυταρχισμό.*


Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης. 

Δίπλα στους ναυτεργάτες πρέπει να σταθούν αποφασιστικά όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ειδικά τα λαϊκά στρώματα των νησιών, που δεινοπαθούν και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές, δεν πρέπει να δεχτούν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. Αντίθετα, πρέπει να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τους μεγαλοαγρότες – καπιταλιστές. Ταλαιπωρία και βάσανο όλου του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτή κλείνει στο λαό το δρόμο της ζωής.
Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση. 

Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική. 

Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Θωμά Παππά, Προέδρου του Σωματείου “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και πλάνα από την πορεία μέχρι τον Άγιο Διονύση, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου γίνεται αυτή την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών. (συνεχής ενημέρωση στο  902.gr)


1 σχόλιο: