Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

"Το λόγο έχει η εργατική τάξη".



Ενιαία ταξική απάντηση*

Η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας να μπαλώσει τις προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών, δεν αλλάζει την ουσία. Οτι η κυβέρνηση, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της χασούρας κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών λόγω οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και να σώσει το κεφάλαιο από τις καταστροφικές της συνέπειες, είναι έτοιμη να καταστρέψει ολοκληρωτικά την εργατική τάξη. 

Να θυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο σύνδεσμοι των βιομηχάνων απαιτούσαν 300 ευρώ μισθό. Αλλωστε, η κυβέρνηση είναι έτοιμη, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει τις ευνοϊκότερες συνθήκες εκμετάλλευσης των εργατών. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που λήγουν πολλές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν να ισοπεδωθούν οι μισθοί στο ύψος του κατώτατου, που η κυβέρνηση θα καθορίζει με νόμο. 


 Ολ' αυτά φανερώνουν και το γιατί η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά να παρέμβει και στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλάζοντας τη δομή και τη λειτουργία του ώστε να το σμπαραλιάσει. Και σ' αυτό έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος οι ανυπόληπτες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, στρώνοντας το έδαφος της ταξικής υποταγής. Το λόγο έχει η εργατική τάξη. Να δώσει ενιαία ταξική απάντηση με αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που τη θυσιάζει στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.

"Πρώτη Σελίδα", Ριζοσπάστης, Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου