Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Δεν υπάρχει φόβητρο ικανό να εμποδίσει ένα λαό αποφασισμένο να επιβάλει το δίκιο του"



Στόχος να χτυπήσουν το κίνημα*

Η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά ζητήματα ήταν αποκαλυπτική για τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, για τσάκισμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, έτσι που το ξελάσπωμά της απ' την κρίση με μέτρα ισοπέδωσης του λαού να γίνει σε συνθήκες «άπνοιας» στο κοινωνικό πεδίο.
 
Κλείνοντας την πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι, όμως - ανώνυμοι και κουκουλοφόροι - πάνε το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (...) Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι (...) Ηλθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας στην Αθήνα (...) όμως, τη μέρα εκείνη έγινε ξεχωριστή απεργία ειδικά για την επίσκεψή του από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης (...) Τι νόημα έχει να παλεύουμε να φέρουμε επενδύσεις, όταν κάποιοι (...) επιδίδονται σε τρομοκρατία κατά των επενδυτών; (...) Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση (...) εθνική δολιοφθορά, τότε τι ακριβώς είναι; (...) Το είδατε και προχθές, με την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Καμιά ανοχή στο έγκλημα»!
 
Το τσουβάλιασμα όποιου αγωνίζεται ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και με μηχανισμούς που δρουν με κουκούλες στο σκοτάδι, είναι συνειδητή επιλογή. Η αποστροφή αυτή του Αντ. Σαμαρά, πέραν της έχθρας για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, αποκαλύπτει ποιος ωφελείται από ενέργειες όπως αυτή στις Σκουριές και ταυτόχρονα ξεσκεπάζει τα αντιδραστικά τους σχέδια: Με την κατασυκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ταύτισή του με το έγκλημα και με τις απειλές για πάταξή του, να οδηγήσουν λαϊκές δυνάμεις σε απόσυρση απ' τις γραμμές του, να τις εκφοβίσουν για να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την αντιλαϊκή λαίλαπα.

 
 
Η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι φοβούνται το λαό και την οργάνωσή του, το ταξικό κίνημα και τους αγώνες του. Τόσο που φτάνουν να τους αφορίζουν σαν «εθνική υπονόμευση», τη στιγμή μάλιστα που έχουν χρεοκοπήσει το λαό, ομολογώντας ότι είναι αυτοί οι αγώνες που τους εμποδίζουν να περάσουν νέα, ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, προϋπόθεση για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία και κερδοφορία. Απέναντί τους θέλουν να θωρακιστούν, δημιουργώντας και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα «αποστειρώσει» το έδαφος απ' το «μικρόβιο» των λαϊκών αγώνων. Πρόκειται για μεθοδεύσεις που δεν πέφτουν απ' τον ουρανό.


Η αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Σε επίπεδο ΕΕ, από καιρό προετοιμάζεται το έδαφος και το νομικό οπλοστάσιο για διώξεις, απαγορεύσεις, βίαιη καταστολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, πρώτα και κύρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων, έως και ποινικοποίηση της ιδεολογίας και της δράσης τους. 

Πρόσφατη διάσκεψη υπουργών, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, «εμπειρογνωμόνων» και άλλων, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατέληξε να ταυτίσει τη «ριζοσπαστικοποίηση» με τον «εξτρεμισμό» και την «τρομοκρατία», επιστράτευσε την αντιδραστική «θεωρία των άκρων» για να συκοφαντηθεί η ταξική πάλη κι αποφάσισε την κινητοποίηση κάθε είδους μηχανισμών και πολυπλόκαμων δικτύων παρακολούθησης και φακελώματος όποιου ατόμου ή φορέα κρίνουν σαν «εξτρεμιστή». 

 
Οι μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό. Δεν υπάρχει φόβητρο ικανό να εμποδίσει ένα λαό αποφασισμένο να επιβάλει το δίκιο του. Ούτε δύναμη ικανή να σταματήσει τη νομοτελειακή πορεία προς τα εμπρός της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με μπροστάρη το Κόμμα της.

*Ριζοσπάστης, "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ", Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου