Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

"Εμείς δεν έχουμε σκύψει το κεφάλι ποτέ και ούτε θα το σκύψουμε".

Εσύ πονάς για το ψωμί, με δάκρυ το ποτίζεις,
αυτή τη γη την αγαπάς, μ' ιδρώτα τη ραντίζεις.
Σου λένε λόγια τρανταχτά, τον ουρανό σου τάζουν,
εσύ μαζεύεις τη σοδειά και άλλοι στην αρπάζουν...
 


Στα μπλόκα του αγώνα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας*  

Αγωνιστικά και αποφασιστικά, ακόμη και με τις οικογένειές τους, κατέβηκαν στα μπλόκα της Εθνικής Οδού Μυκηνών-Ναυπλίου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας. Περιμένουν, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, ανταπόκριση στα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή νέων, αγροτόπαιδων, που θέλουν να μείνουν στα χωράφια, που για χρόνια καλλιεργούν οι γονείς και οι παππούδες τους, που θέλουν να ζουν από τα ζωντανά τους.


Για να γίνει αυτό, όπως τονίζουν οι ίδιοι στο βίντεο που επισυνάπτεται, μόνη λύση είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, που τους θέλει κολίγους στους νέους τσιφλικάδες. 

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαλέξει ένα δρόμο. Ένα δρόμο να τρομοκρατεί τον Ελληνικό λαό. Η τρομοκρατία όμως σε μας δεν θα περάσει. Εμείς δεν έχουμε σκύψει το κεφάλι ποτέ, και ούτε θα το σκύψουμε»


 Το βράδυ της Τετάρτης, στο πλευρό τους, μέσα στο κρύο που έσπαγε από την αυτοσχέδια «σόμπα» βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, εργατικών σωματείων της περιοχής. 
 
«Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των πλουτοκρατών, με κάθε μέσο, και να επιβάλλουμε εμείς τη δική μας εξουσία», επισήμαναν.

 * 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου