Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Θλιβεροί απολογητές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.



Θέλουν σωστό πολλαπλασιαστή*

Οι Γ. Δραγασάκης, Ε. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για τον υπουργό Οικονομικών, με αφορμή την παραδοχή αξιωματούχων του ΔΝΤ για τον λανθασμένο «πολλαπλασιαστή» εξαιτίας του οποίου έπεσαν - λένε - έξω οι προβλέψεις τους για την πορεία της ύφεσης στην Ελλάδα.

Αναφέρουν, λοιπόν, στην Ερώτησή τους: «Ανεξάρτητα αν αυτό έγινε από "λάθος" ή από σκοπιμότητα, γεγονός είναι ότι τα προγράμματα υποεκτίμησαν το μέγεθος της ύφεσης, της ανεργίας, της παραγωγικής και κοινωνικής καταστροφής που επέφεραν η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και η βάναυση λιτότητα». 

Το κάρο μπροστά απ' το άλογο. 

Κατά τους οικονομικούς «εγκέφαλους» του ΣΥΡΙΖΑ η λιτότητα και η δημιονομική προσαρμογή «γέννησαν» την ύφεση, την ανεργία και την παραγωγική καταστροφή.
Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση η κρίση δεν οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που λιμνάζουν, αφού δε βρίσκουν κερδοφόρα διέξοδο, η ανεργία, το κλείσιμο ακόμα και επιχειρήσεων δεν οφείλονται στη νομοτελειακή, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κεφαλαίου.

Εν κατακλείδι η κρίση δεν οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, ούτε ο καπιταλισμός φταίει για τα όσα τραγικά βιώνουν οι λαοί. Τα μέτρα δεν απορρέουν απ' τη φιλομονοπωλιακή ευρωενωσιακή στρατηγική, «επένδυση» αποδοτική για τα μονοπώλια και στη φάση της κρίσης αφού αντισταθμίζουν τη χασούρα που έχουν, αλλά κυρίως στη φάση της ανάκαμψης που θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα έχοντας ξεμπερδέψει με τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Ουρανοκατέβατα έπεσαν συντρίβοντας τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου!

Αφού, λοιπόν, ο ένοχος κηρύσσεται αθώος πρέπει να βρεθεί κι ένας αποδιοπομπαίος τράγος για να του χρεωθεί το «κακό». Ετσι ρωτούν τον υπουργό τι έκανε και τι θα κάνει προκειμένου το ΔΝΤ να υιοθετήσει σωστότερο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή... Και μόλις αυτό γίνει - συνάγεται απ' το γενικότερο πνεύμα της Ερώτησής τους - ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει ένα πρωί και όλα θα έχουν φτιάξει, ούτε κρίση, ούτε ανεργία, ούτε φτώχεια»Και... γιαυτό:
 
 Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ  της Τετάρτης 20 Φλεβάρη.
Όλες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας
και των συγκεντρώσεων των ταξικών δυνάμεων.

* Ριζοσπάστης, Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου