Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«"νεοκομματικές νοοτροπίες" των σύγχρονων πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, και τα αποτελέσματα της νεοβάρβαρης πολιτικής τους»


 Την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκλεισαν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών. Διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, αγροτικά μηχανήματα και εφόδια), μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, μείωση των εισφορών ΕΛ.ΓΑ. κ.α.  Έστησαν πάγκους με αρχικό σκοπό να μοιράσουν οπωρολαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους,  και δείτε  όσο πιο ψύχραιμα μπορείτε στο πάρα κάτω  video, αυτό που ακολούθησε. 


 
 Άλλη μια απόδειξη της φτώχειας, στην οποία έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η  πολιτική και οι "νεοκομματικές νοοτροπίες"  των σύγχρονων πολιτικών  εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, η πολιτική δηλαδή, των μονοπωλίων και της ΕΕ,  πολιτική με την οποία τσακίζουν τη ζωή του λαού, για να  κολυμπάνε στα κέρδη μια χούφτα μονοπώλια  και οι υπηρέτες τους.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει,  ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα, να βγάλουν  τα σωστά συμπεράσματα, να  προτάξουν τα ταξικά τους συμφέροντα  χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος χωρίς σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές τους και τις συμμαχίες τους. 

Η ζωή για την εργατική τάξη πάει από το κακό στο χειρότερο. Και είναι αυταπάτη τεραστίου μεγέθους να ελπίζει κάποιος ότι  μικροί, μεμονωμένοι αγώνες αρκούν για τις μεγάλες ανατροπές που υποδείχνει η οικονομική εξέλιξη. Αποδείχνεται πλέον στην πράξη ότι η εργατική τάξη έχει απέναντι πια πεντακάθαρα σχεδόν το σύνολο του αστικού οπλοστασίου.

Για να το αντιμετωπίσει πρέπει να αντιπαρατάξει το σύνολο των δικών της δυνάμεων με μια στρατηγική ικανή να πάει ως το τέλος τη μάχη. Τέτοια στρατηγική, χωρίς αμφιβολία,  διαθέτει  το ΚΚΕ.  Απέναντι στην υποκρισία και στη βαρβαρότητα  των αστών, επίμονα και αταλάντευτα, καλεί την εργατική τάξη να εντείνει την οργάνωσή της, τις προσπάθειες για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που κόντρα στη δικτατορία των μονοπωλίων θα έχει στόχο τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους. 

Εγγύηση για μια τέτοια πορεία είναι η συμπόρευση και παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ.

Κάθε άλλη λύση μετατρέπει τα θύματα σε αυτόχειρες.

3 σχόλια:

  1. Ο λαός πραγματικά υποφέρει και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου, οπουδήποτε!!! Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιηθεί ότι μόνο εάν ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του μαζικά και οργανωμένα και προς το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της ζωής του, τότε θα υπάρξει ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, θα πρόσθετα στα λόγια σου, "...και της ζωής του,…" με στρατηγικό στόχο την δημοκρατία του προλεταριάτου.

    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή