Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Oι εργαζόμενοι..."να οργανωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι για να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα".



Τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων και της φορολεηλασίας σε βάρος εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στην εκπομπή «ΣΚΑΪ τώρα». Τόνισε παράλληλα ότι την ίδια ώρα μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές ενισχύονται με φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Η Δ. Μανωλάκου επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική με οργάνωση, συντονισμό και κλιμάκωση της πάλης. «Να οργανωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι για να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για την ανάπτυξη που υπόσχεται η τρικομματική συγκυβέρνηση, τόνισε ότι σημαίνει «ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου και φτώχεια για τους εργαζόμενους». Αυτή η πολιτική, πρόσθεσε, «εξυπηρετεί το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους. Καταδυναστεύει και ποδοπατά τους εργαζόμενους και όταν βγούνε να διαμαρτυρηθούνε, τότε έχουμε τον αυταρχισμό, την καταστολή και τις πολιτικές επιστρατεύσεις».


Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε, τέλος, ότι «τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι, άρα αυτός ο πλούτος πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες».   902.gr                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου