Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

"Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά"

«...Η διάσπαση της κοινωνίας σε μια μικρή, υπερβολικά πλούσια, και σε μια μεγάλη, χωρίς καμιά ιδιοκτησία τάξη μισθωτών εργατών, έχει σαν αποτέλεσμα, η κοινωνία αυτή να ασφυκτιά μέσα στη δική της την αφθονία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της μόλις ή καθόλου δεν προστατεύεται από την έσχατη στέρηση. Η κατάσταση αυτή γίνεται μέρα με τη μέρα πιο παράλογη και λιγότερο αναγκαία. Πρέπει να παραμεριστεί, μπορεί να παραμεριστεί. Ένα νέο κοινωνικό καθεστώς είναι δυνατό, όπου θα 'χουν εξαφανιστεί οι σημερινές ταξικές διακρίσεις...»
 
 

*Πυκνώνουν τα μπλόκα της αντίστασης**

«...Δυο βδομάδες έκλεισαν οι αγρότες στα μπλόκα και η τρικομματική συγκυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οι «εξαγγελίες» που έγιναν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κυβερνητικών κομμάτων, στα μέσα της βδομάδας που πέρασε, δεν ικανοποίησαν τους αγρότες που κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει κι επιχειρεί ν' αποπροσανατολίσει την «κοινή γνώμη», για να τη στρέψει ενάντια στον δίκαιο αγώνα τους...» 

 "Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα"
 
 
 
Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ βρέθηκαν το απόγευμα οι αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, προσπάθησαν να υλοποιήσουν την απόφαση για συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.
Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους αγρότες και προχώρησαν σε ρίψη χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αγρότες.

Ωστόσο, παρά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι αγρότες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία για περίπου μισή ώρα.


Μαχητικό, με παλμό και αγωνιστική διάθεση, ήταν το συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι αγρότες της Αργολίδας, στο μπλόκο του Μάνεση, από κοινού με δεκάδες άλλους φορείς του νομού, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά και η σημασία της κοινής πάλης για λύση των προβλημάτων τους, τονίστηκαν στο σύνολο των ομιλιών.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μόνο η έκφραση της αγωνιστικής αλληλεγγύης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, μπορεί να σηματοδοτήσει την εξέλιξη μιας άλλης πορείας, που θα στηρίζει την αγροτική παραγωγή, τη φτωχομεσαία αγροτιά, ενάντια στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ.


Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών 
από ΟΓΕ και εκπαιδευτικούς


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις λαϊκής συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί το μαζικότερο και ισχυρότερο, αγωνιστικό, αγροτικό μετερίζι, πήγαν σήμερα γυναίκες της ΟΓΕ από την Αθήνα αλλά και τους τοπικούς Συλλόγους και Ομάδες της Θεσσαλίας, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί, μετατρέποντας το χώρο σε λαϊκή διαδήλωση.   Από 902.gr

Νέο αγωνιστικό μπλόκο των αγροτών στη «Μελούνα» Τσαριτσάνης
 
* Εισαγωγή του Φρ. Ένγκελς στο "Μισθωτή εργασία και κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ, σελ.19.
** Περισσότερα ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου