Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"...παραμένουν στα διόδια του Αιγίνιου οι κάτοικοι απαιτώντας την κατάργησή τους"

 Συναυλία διαμαρτυρίας δίπλα από τα διόδια του Αιγινίου.

 " Θα κρατήσουν οι χοροί μέχρι να τα κλείσετε 
και να τα γκρεμίσετε βρε! "

Στα διόδια του Αιγινίου παραμένει νύχτα και μέρα ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, συνεχίζοντας τον αγώνα για την κατάργησή τους.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις τους, κόντρα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, αλλά και στην επιχείρηση καταστολής που έχει στήσει.


Στο πλευρό τους και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συναυλία διαμαρτυρίας δίπλα από τα διόδια του Αιγινίου.

 

Θα κρατήσουν οι χοροί
μέχρι να τα κλείσετε και να τα γκρεμίσετε βρε!
Γιατί η σύναξης αυτή 
εδώ θα περιμένει για να δικαιωθεί 
Και οι συμβάσεις που υπογράφετε  
πίσω απ' του λαού τις πλάτες 
όσο αυτές θα είναι άδικες  
θα γεννούν επαναστάτες.

Θυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα η κυβέρνηση  έχει θέσει στην υπηρεσία της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλει τη λειτουργία των διοδίων. Επανειλημμένα χτύπησε με τα ΜΑΤ το λαό που αγωνίζεται και έχει εξαπολύσει εναντίον του και δικαστικές διώξεις... 902.gr



 Αλλά... οι κάτοικοι παραμένουν ανυποχώρητοι στα διόδια στο Αιγίνιο.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο οι κάτοικοι του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, παρά τις διώξεις και την επιχείρηση καταστολής που έχει στήσει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο».

Ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής καθημερινά νύχτα και μέρα βρίσκεται συγκεντρωμένος στα διόδια και κατά διαστήματα, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, ανοίγει τις μπάρες και επιβάλλει την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. 

Στο πλευρό τους, σε μια τέτοια επιχείρηση συμβολικής κατάργησης των διοδίων, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.  
Νωρίτερα, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύδνας - Κολινδρού. Στη σύσκεψη, οι κυβερνητικοί βουλευτές προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απόφαση της κυβέρνησης και την επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που έχει στήσει.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι είναι παράνομη η επιβολή των διοδίων για έργα που ήδη έχουν πληρωθεί από το λαό μέσα από τη βαριά φορολογία του και πληρώνονται από τον ίδιο για δεύτερη φορά για να πλουτίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους. 
Σημείωσε ακόμα ότι η αντίσταση στα διόδια, στη φοροεπιδρομή, στα χαράτσια είναι υποχρέωση των εργαζομένων και όλου του λαού. Και τους κάλεσε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την κατάργηση όλων των διοδίων, των χαρατσιών και των μέτρων που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό.

Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δήμο Κατερίνης με τη συμμετοχή και των τριών δήμων του Νομού Πιερίας με θέμα τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν πρόταση για πανπιερική απεργία ενάντια στη λειτουργία των διοδίων σε Αιγίνιο και Λεπτοκαρυά, αλλά και για την κατάργηση όλων των διοδίων902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου