Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Αγρότες: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα επιβίωσής τους"



Πατώντας στη μεγάλη λαϊκή υποστήριξη που βρίσκει ο αγώνας τους, οι αγρότες εντείνουν την αγωνιστική πίεση για να αναγκάσουν την κυβέρνηση ν' αλλάξει τη στάση ολικής άρνησης και να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα.  
Με πολλές χιλιάδες τρακτέρ να έχουν βγει στους δρόμους, απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν, για δεύτερη συνεχή βδομάδα, σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ο στόχος της αγροτικής κινητοποίησης, όπως εξαρχής τον καθόρισαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας που την ξεκίνησαν, είναι τριπλός:
  • Να αποκρουστεί η σφοδρή κυβερνητική επίθεση στο πενιχρό εισόδημα της φτωχής αγροτιάς, που εκδηλώνεται με την επιβολή απανωτών χαρατσιών και βαριών φόρων.
  • Να ανατραπεί η αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που με τα σκληρά αντιαγροτικά μέτρα της, τα οποία θα γίνουν ακόμα χειρότερα με την αναθεώρηση για το 2014 – 2020, οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας σε μαζικό ξεκλήρισμα, για να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
  • Να ανοίξει ο δρόμος για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και θα αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της χώρας μας να παράγει φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας και την τροφοδοσία της μεταποιητικής βιομηχανίας με πρώτες ύλες... 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου