Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Ο αγώνας συνεχίζεται, η νίκη θα είναι δική μας»


«Φεύγουμε από το μπλόκο υπερήφανοι και με ψηλά το κεφάλι, αλλά δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας, με πρώτο σταθμό τη μαχητική συμμετοχή μας στο μαχητικό παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 5 του Μάρτη, και με τη δημιουργία νέου Αγροτικού Συλλόγου στο νομό», δηλώνουν οι αγρότες της Αργολίδας, που για σχεδόν 30 μέρες παρέμεναν στο μπλόκο στο Ανυφί.

Το βράδυ της Τετάρτης, στο μπλόκο, πραγματοποιήθηκε γλέντι με χορό υπό τη μουσική τοπικών συγκροτημάτων και με τοπικά εδέσματα, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των μπλόκων Αρκαδίας και Κορινθίας. (video 902.gr)



Το Μπλόκο της Νίκαιας*
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μπλόκο της Νίκαιας αναφέρεται:

«Το Μπλόκο της Νίκαιας, που ψυχή του ήταν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας - Λάρισας - Τρικάλων και η Συντονιστική Επιτροπή, συσπείρωσε χιλιάδες συναδέλφους που, για 30 μερόνυχτα, δώσαμε, με περηφάνια κι αξιοπρέπεια, τον αγώνα της επιβίωσης και της προοπτικής της μικρομεσαίας αγροτιάς. 

Ένα μεγαλειώδη αγώνα, που συντονίστηκε σε όλη την Ελλάδα, αγκαλιάστηκε από το λαό και συνεχίζεται, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 5 Μάρτη, στην Αθήνα.

Παλέψαμε με αυταπάρνηση, υπομονή και επιμονή, κόντρα στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, που έστειλε εναντίον μας τα ΜΑΤ με τα χημικά και ρόπαλα. Δε φοβηθήκαμε την αστυνομική βία και καταστολή, την αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα και θαρρετά....

...Είμαστε οι κερδισμένοι γιατί αγωνιζόμαστε. Ο αγώνας δεν έχει ημερομηνία λήξης, ενισχύεται, κλιμακώνεται και η κυβέρνηση θα νιώθει την αγωνιστική μας αναπνοή όλο και πιο σιμά της.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέες μορφές. Συναντιόμαστε την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Τιμάμε αγωνιστικά την 103η επέτειο από την εξέγερση της αγροτιάς στο ΚΙΛΕΛΕΡ, όλοι μαζί εργατιά - αγροτιά, όπως και τότε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ».
  
"Συνεχίζουν, με άλλες μορφές, τον αγώνα!" 
" Αγωνιστικό κάλεσμα στο λαό της Αθήνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου