Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

"Στις ερχόμενες εκλογές, ο λαός έχει τη δυνατότητα, με θάρρος και αποφασιστικότητα, να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, χαράζοντας το δικό του δρόμο"

Με ανακοίνωση της,* η γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, πριν από μερικές μέρες - χωρίς κανένα δισταγμό υποβάθμισε, σε βαθμό κλινικής ανοησίας, το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. “Κατακεραύνωσε”, τα κόμματα της Αριστεράς, “ξεκαθαρίζοντας” με πνεύμα κατοχικής δύναμης, ότι: «η ασυλία των ιερών αγελάδων που διατηρούσε παραδόξως η Αριστερά ως σήμερα έχει τελειώσει».

Το κείμενο - ανακοίνωση, δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να αναπαράγει πιο ανεπτυγμένες μία προς μία τις πρόσφατες ψευτιές και συκοφαντίες που εκτόξευσε πρόσφατα ο Α. Σαμαράς, για να χρεώσει στους αγώνες των εργαζομένων και στην πολιτική τους πρωτοπορία, τα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα του εμπορευματικού τρόπου παραγωγής, τις ευθύνες τους, για τη βαρβαρότητα που βιώνει σήμερα, η λαϊκή οικογένεια.

Όλη βέβαια η ακατανίκητη “επιχειρηματολογία” τους, έχει αντιμετωπισθεί κατά γράμμα.** Εκείνο όμως, που πρέπει ιδιαίτερα να τονιστεί, είναι ακριβώς αυτή η περί της «ασυλίας» ιστορία. Γιατί, πέρα από το απειλητικό ύφος που διαπερνά το κείμενο και για άλλη μια φορά κανει φανερό το ήθος τους, δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να κατανοήσουν βαθύτερα, την αντίληψη που έχουν οι σφετεριστές του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, για τον εαυτό τους και την κοινωνία.

«Το δικαίωμα του ασύλου (ή του πολιτικού ασύλου) είναι μια αρχαία δικαστική έννοια, κάτω από την οποία ένα πρόσωπο που διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις ή τη θρησκευτική πίστη στη χώρα του μπορεί να προστατευθεί από μια άλλη κυρίαρχη αρχή, μια ξένη χώρα, ή μια εκκλησία, όπως στους μεσαιωνικούς χρόνους».

Από το πάρα πάνω λοιπόν προκύπτει, η απόλυτη αλαζονεία και ο ακραίος παραλογισμός των πολιτικών εκπροσώπων της παρασιτικής αστικής τάξης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, για τους αστούς, η χώρα είναι κάτι παρά πάνω από ιδιοκτησία τους. Είναι, η χώρα, μαζί με το λαό - πακέτο, που τους δόθηκε με χάρισμα θεού, να εξουσιάζουν. Οι δε έλληνες εργαζόμενοι πρόσφυγες - σύμφωνα με την αστική λογική - μέσα στην ίδια τους την χώρα και εξ αιτίας των πολιτικών τους απόψεων, πρόσωπα υπό διωγμό.

Από ποιους; Από τους απεσταλμένους του θεού! Την αστική τάξη!!

Σύμφωνα όμως με την έννοια του ασύλου, αυτήν που η ΝΔ επικαλείται, πρέπει στην ξένη χώρα όπου καταφεύγουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, επειδή στη χώρα τους διώκονται για τις πολιτικές τους απόψεις, να προστατευθούν. Από ποιους; Ποιοι καλούνται να τους προστατέψουν; Οι ίδιοι οι διώκτες τους! Ο ακραίος παραλογισμός!! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να κατανοήσουν ότι, αυτοί οι άνθρωποι, μ' αυτά που λένε - μ' αυτή την σύγκρουση εννοιών, που δείχνουν ότι έχουν στο μυαλό τους, που τους κάνει να φαίνονται ως άνθρωποι που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης - εκφράζουν αυτό που, με τους θεατρινισμούς τους, προσπαθούν να κρύψουν, δηλαδή το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της τάξης τους, προκειμένου να το φορτώσουν στις πλάτες του λαού.

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτή η παρασιτική, η χρεοκοπημένη τάξη, οι σφετεριστές του λαϊκού πλούτου, σε λίγες μέρες θα ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Χρειάζεται ψυχραιμία. Η απελπισία και ο πανικός, χαρακτηρίζει τις τάξεις που χάνονται, όπως και σήμερα έδειξαν με τα κατασταλτικά μέτρα που πήραν, οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, κατά τον εορτασμό της 25ης Μάρτίου. Χρειάζεται ψυχραιμία. Και για να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα, που θα προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν και να δράσουν μαζικά, ενωτικά και οργανωμένα. Ο καπιταλισμός έχει φτάσει στο ιστορικό του τέλος. Δεν έχει δρόμο.

Το επόμενο βήμα για τον λαό, είναι το δίχως άλλο, μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση. Στις επερχόμενες εκλογές, ο λαός έχει τη δυνατότητα, με θάρρος και αποφασιστικότητα, να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, χαράζοντας το δικό του δρόμο.

* "Η ανακοίνωση της ΝΔ" ΕΔΩ

**Διαπιστευτήρια με ψέμα και συκοφαντία ΕΔΩ

Η Goodyear, η Pirelli και τα ψέματα της ΝΔ ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    για να γινουμε νοικοκυρηδες στον τοπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μαγαρίζεται τα μπλοκ Φασιστόμουτρα.
    Έξω από εδώ σκουλήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς τολμάτε Φασίστες, ουστ από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαγορεύεται η είσοδος στα φασιστόμουτρα.
    Είστε ανεπιθύμητοι.

    Rosa Lou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους έχει κυριεύσει ο τρόμος λόγω χαμηλών ποσοστών, και ξαναφοράνε το ρούχο της αντικομουνιστικής προπαγάνδας. Ψιχία τα οφέλη τους, πιθανόν και χασούρα, άντε να πάρει κάποιους από την ακροδεξιά, μέχρις εκεί. Το ρεύμα δε γυρίζει πίσω, αυτή τη φορά θα δυσκολευτούν πολύ, πρέπει να τους δυσκολέψουμε, για να μη μας δυσκολέψουν.
    Μην πεις αγαπητέ ψηφοφόρε, μετά τις εκλογές, « να μου κοπεί το χέρι αν....», δε θα προλάβεις, θα στο κόψουν με συνοπτικές διαδικασίες, γι’ αυτό δαγκωτό ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Scorpion γεια σου,
    ο πανικός τους, πολύ περισσότερο η απελπισία τους, που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τις χρεοκοπημένες αντικομουνιστικές "θεωρίες και πρακτικές" έχει σίγουρα βαθύτερες αιτίες. Εκλογικά, ήδη φαίνεται, ότι θα προσπαθήσουν να διασωθούν, να κερδίσουν χρόνο, με τα κόμματα - αναχώματα που έχουν στήσει. Αλλά κι αυτό το χαρτί τους, θα καεί.

    Σε κάθε κίνηση που κάνουν, η κρίση, τους σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό. Η ώρα του λαού, θα σημάνει μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή