Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Άλλη η αγωνία του λαού" *

Ta nea metra
Η μία..

Με αναλυτικό τρόπο καταγράφει ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ τις θυσίες που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στον ένα χρόνο της εφαρμογής του μνημονίου. Πράγματι, όλα όσα αναφέρει στη προχθεσινή δήλωσή του ο Ν. Νικολόπουλος ισχύουν. Είναι γνωστό τοις πάση πως και «όλες οι συντάξεις - ακόμα και οι πολύ μικρές - μειώθηκαν, ενώ καταργήθηκαν η 13η και η 14η σύνταξη», και «αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης - στα 40 χρόνια δουλειάς - και άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις», και «μειώθηκε η αμοιβή της υπερωριακής εργασίας κατά 20%», και «θεσμοθετήθηκαν οι Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις για να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα», και «καθιερώθηκαν ετήσιες συμβάσεις μαθητείας με αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό», και «αυξήθηκε το επιτρεπτό όριο απολύσεων από το 2% στο 5% και μειώθηκε η αποζημίωση των απολυμένων μέσα από τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης», και «αυξήθηκε σε 9 μήνες (από 6) η περίοδος που επιτρέπεται η εκ περιτροπής απασχόληση» και πολλά ακόμα. Τι δε λέει όμως το στέλεχος της ΝΔ στην ατυχή απόπειρα δημαγωγίας που κάνει; Ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα παραπάνω αντεργατικά μέτρα είναι και μέτρα που υποστηρίζει η ηγεσία της ΝΔ στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, ότι πολλά από αυτά τα έχει στηρίξει στη Βουλή και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει πίσω κανένα από τα παραπάνω αντεργατικά μέτρα. Αντίθετα, θεωρεί ότι είναι «ένα το κρατούμενο» και προτείνει δέσμη συμπληρωματικών μέτρων που στηρίζουν «μια έξοδο από την κρίση» προς όφελος της πλουτοκρατίας.

...και η άλλη όψη του νομίσματος.

Yπέρτατος στόχος της κυβέρνησης, και της τρόικας, για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι, πώς θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση, πώς δηλαδή θα υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 76 δισ. ευρώ και όχι μόνο. Από την άποψη αυτή, ο λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες και πρέπει να ακούει βερεσέ τα αστικά ΜΜΕ και τα ακριβοπληρωμένα καθεστωτικά παπαγαλάκια, που, σε όλους τους τόνους και όλο το 24ωρο, «ανησυχούν» και «αγωνιούν», για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει εγκαίρως να εξειδικεύσει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αν θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της και πάρει όλα τα «αναγκαία» μέτρα, για να αποφευχθεί τάχα η χρεοκοπία, αν θα πείσει τις αγορές και άλλα τέτοια πολλά. Είναι ολοφάνερο ότι τα αστικά ΜΜΕ εκφράζουν την αγωνία της πλουτοκρατίας και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τη μετατρέψουν και σε αγωνία ευρύτερων λαϊκών μαζών.

Λοιπόν, η μόνη αγωνία που πρέπει να διακατέχει το λαό, είναι πώς θα εμποδιστεί και τελικά πως θα ανατραπεί η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και η εξουσία των μονοπωλίων... Ο λαός δεν έχει καμιά σχέση με τα ελλείμματα, τα κρατικά χρέη, τις δυσκολίες του κράτους να δανειστεί, για να δώσει κι άλλα λεφτά στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να σωθούν από την κρίση. Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο λαός από τη σωτηρία του κεφαλαίου. Χάνει και θα χάσει ακόμη περισσότερα. Ας κλείσει τ' αυτιά του σ' αυτήν την επικίνδυνη προπαγάνδα. Χωρίς φόβο να πει ως εδώ, δεν πάει άλλο. Να βουλιάξουν η καπιταλιστική οικονομία και τ' αφεντικά, μαζί με τα πολιτικά τους κόμματα. Να το κάνει ο ίδιος με τον αγώνα του, βάζοντας φρένο στα χειρότερα, διεκδικώντας τη ζωή του σε ρότα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου. Λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά, στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα


*Ριζοσπάστης, Τετάρτη 27 Απρίλη 2011

2 σχόλια:

 1. -την Κρίση να πληρώσουν αυτή που κατακρατούν τα 9/10 της κοινωνικής εργασίας.

  -αυτοί που κλέβουν και ληστεύουν τον ιδρώτα των τίμιων εργαζόμενων

  -αυτοί που πανταλονιάσαν τις μίζες οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ το δημόσιο έλλειμμα

  -αυτοί που 'βγάλαν τα κλεμμένα έξω και που υπερβαίνουν τα 700 δις...!

  - ΟΛΟΙ αυτοί που στην Ουσία είναι οι Ίδιοι!

  αλά που θα πάει...
  θα ξυπνήσει ο ντουνιά και......
  θα τους κρεμάσει ΟΛΟΥΣ "ΑΥΤΟΥΣ" απο τη νήστιδα...!

  θα είμαι εκεί.
  Δηλώνω ΠΑΡΩΝ...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Αlbatrus σε χαιρετώ. Συνάντηση Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου. Καλή και αγωνιστική ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή